De voordelen van het verzekeren van je dierenvriend

0

Zoals iedereen wel weet zit een ongeluk in een klein hoekje, niet alleen voor mensen maar ook voor dieren. Daarom wil je er graag zeker van zijn dat de juiste zorg altijd klaar staat, voor wanneer jouw dierenvriend de zorg nodig heeft. Daarom gaan we het in deze blog hebben over de voordelen van het verzekeren van een dier.

Het verzekeren van een hond

Door velen wordt de aantrekkelijkheid van een hondenverzekering vaak in twijfel genomen, terwijl het wel heel voordelig kan zijn. De verzekering voor een hond is maandelijks een klein bedrag tegenover de zekerheid die het biedt. Een hondenverzekering is afhankelijk van de hond zelf, de ene hond heeft een meer uitgebreid pakket nodig dan de andere hond. Wanneer de hond een beetje aan de lompe kant is, kan een breder verzekeringspakket geen kwaad.

De voordelen van een hondenverzekering

De voordelen die een hondenverzekering met zich meebrengt, zorgt ervoor dat je niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan. Zo heb je verschillende dekkingen waarvoor je de hond kunt verzekeren. Namelijk een pakket welke een dekking heeft van €3000, een dekking van €4000 en een dekking van €5000. Afhankelijk van de verzekering die je afsluit natuurlijk. Zo vergoed de verzekering een groot deel van eventuele operaties, maar betalen ze ook een groot deel mee aan een id-chip voor de hond.

Een kattenverzekering

Naast een hond in huis kun je natuurlijk ook een kat in huis hebben, denk bijvoorbeeld ook aan het verzekeren van je kat. Ook voor de kat zijn er namelijk meerdere pakketten waarmee je de kat kunt verzekeren. Wanneer je bijvoorbeeld een huiskat hebt, heb je waarschijnlijk een minder uitgebreide verzekering nodig. Dan wanneer je een echte buitenkat hebt. Buiten is er namelijk meer kans op onverwachte calamiteiten dan binnen, maar voor een huiskat wordt het natuurlijk niet uitgesloten. De basisopstelling van de verzekering van de kat is gelijk aan die van de hond, alleen dan wel gespecificeerd voor de kat uiteraard.

Een andere huisdieren verzekering

Naast een hond of een kat zijn er natuurlijk veel meer huisdieren. En aangezien elk dier weer anders is heeft ook elk dier andere zorg nodig, naast andere zorg dus ook een andere verzekering. Gelukkig zijn er net als voor de hond en de kat ook voor andere huisdieren speciale verzekeringen. Zo kun je ervoor zorgen dat elk huisdier de zorg krijgt die het huisdier verdient. En al helemaal wanneer je meerdere huisdieren hebt kan een verzekering geen kwaad, want je weet maar nooit wat een huisdier in het hoofd haalt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.