De snelste manieren om te stijgen in je belastingschaal

0

Als je de verschillende websites afstruint kom je veel vacatures voor Financieel Medewerker tegen. Maar wat heb je eigenlijk nodig om aan het werk te kunnen in finance? En is er eigenlijk wel genoeg werk?

Laten we om te beginnen eens de functie van Financieel Medewerker onder de loep nemen. Is dat iemand die de hele dag met cijfers in de weer is en verder niets anders doet? Het antwoord is ‘nee’. De werkzaamheden van een Financieel Medewerker beperken zich niet alleen tot de financiële huishouding van een bedrijf. Het is ook belangrijk dat je (financiële) kansen en valkuilen herkent zodat de financiële afdeling hierop kan acteren.

Bovendien maak je rapportages en zorg je voor de salarisadministratie. Veel administratieve handelingen zijn tegenwoordig geautomatiseerd, dat betekent dat je als Financieel Medewerker kennis van de gebruikte software moet hebben om ervoor te zorgen dat er geen onregelmatigheden plaatsvinden en alles zo efficiënt mogelijk verloopt. Op Werkzoeken.nl vind je heel veel vacatures voor Financieel Medewerker bij bedrijven en administratiekantoren. In dit artikel vertellen we je wat je in huis moet hebben om hiervoor in aanmerking te komen.

Je bent een Pietje of Truusje precies

Omdat je gaat over de financiële gang van zaken van een bedrijf is het essentieel dat je nauwkeurig werkt en goed samenwerkt met collega’s op de afdeling. Zo is het onder andere je taak om facturen te checken en te verwerken, daarbij mogen uiteraard geen fouten gemaakt worden. Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit omdat je een stap extra doet om te zorgen dat alles tot op de komma klopt.

Zo maak je de meeste kans

Er is meer dan genoeg werk te vinden in de financiële sector, maar dat geldt vooral voor mensen met de juiste papieren en enige ervaring. Het is goed om te weten dat de automatisering in finance vrijwel geen banen kost. Het controleren van financieel-administratieve processen blijft mensenwerk. Voor een baan als Financieel Medewerker heb je minimaal mbo niveau-3 nodig, klassikaal gehaald op een mbo of door een thuisstudie.

Blijf jezelf ontwikkelen

Het is heel belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen door aanvullende opleidingen te volgen. Op die manier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen breid je steeds je skill set verder uit. Zo ben je breed inzetbaar en ben je op meerdere plekken binnen het bedrijf van toegevoegde waarde.

Wat ga je verdienen?

Als beginnend Financieel Medewerker ligt je salaris tussen de 2.000 en 2.500 euro bruto per maand. Maar dat wordt al snel meer als je opleidingsniveau en ervaring stijgt. Het loont de moeite om je een beetje te verdiepen in de grootte en liquiditeit van een bedrijf want dat kan een positieve invloed op het geboden salaris hebben.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.