De beste mogelijkheden voor de financiering van verschillende investeringen

0

Om investeringen te kunnen doen, is doorgaans een groot budget nodig. Wanneer je niet direct over dit budget beschikt, kan het handig zijn om een lening af te sluiten bij een bank of andere financieringsinstantie. Wees er wel altijd van bewust dat het lenen van geld, vaak ook geld kost. In dit artikel leggen we uit welke mogelijkheden er zijn om een lening af te sluiten.

Geld lenen kost geld

Deze slogan komt de tv-kijkende consument vast bekend voor. Het is een verplichte slogan die in elke reclame omtrent het lenen van geld, genoemd moet worden door kredietverstrekkers. Dit is in 2009 wettelijk bepaald. Wanneer je besluit geld te lenen, moet je er altijd bewust van zijn dat je dit altijd moet terugbetalen, vaak met een percentage rente. Zakelijk geld lenen kan tegenwoordig via veel verschillende partijen. Je kan dit bij jouw bank doen, maar ook bij particuliere bedrijven. Bij het afsluiten van een zakelijke lening is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden en kleine lettertjes. Hoeveel tijd heb je bijvoorbeeld om het terug te betalen? Betaal je een rentepercentage over het geleende bedrag? Wordt het BKR geregistreerd?

Klein bedrag lenen

Wanneer je slechts een klein bedrag nodig hebt om te lenen, wordt dit een flitskrediet of minilening genoemd. Vaak gaat het hierbij om bedrag tussen de 1000 en 2500 euro. Doordat dit bedrag vrij laag ligt, heb je ook minder tijd om dit terug te betalen aan de verstrekker. Doorgaans krijg je tussen de 1 en 4 maanden tijd om het bedrag terug te betalen. Het voordeel van het afsluiten van een minilening is dat het kleine bedrag vrij snel op je bankrekening kan staan. Wanneer je grotere bedragen wilt lenen bij een bank, gaat hier vaak veel tijd overheen voordat je het in je bezit hebt. Verder komt er bij het afsluiten van een minilening geen BKR-toetsing aan te pas. Dit kan een hoop gedoe schelen.

Ondernemerskrediet

Als ondernemer moet je soms investeringen in je bedrijf doen. Wanneer het budget daar niet altijd voor klaar ligt, is er het ondernemerskrediet. Dit is een manier om geld beschikbaar te stellen voor jouw bedrijf, via een geldverstrekker. Hiermee kan je geld opnemen en aflossen wanneer je het nodig hebt. Het ondernemerskrediet kan vrij snel vrijgegeven worden door bedrijven, sneller dan banken dit doorgaans doen. Het lenen van geld kan voor veel bedrijven een snel hulpmiddel zijn om doelen te behalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.