De belastingvoordelen voor thuiswerkers

0

Als gevolg van de corona crisis is thuiswerken voor veel bedrijven noodzakelijk geworden. Veel werknemers vragen of er een mogelijkheid is om hun thuiswerkplek in te richten. De mogelijkheid om materiaal ter beschikking te stellen of om een bedrag uit te keren is er. SKEPP heeft de mogelijkheden en belastingvoordelen voor jou als werkgever op een rij gezet.

Materiaal ter beschikking stellen

Werknemers moeten thuis net zo goed kunnen werken als op kantoor. Denk hierbij aan een goed bureau en een ergonomische bureaustoel. Werkgevers kunnen belastingvrije middelen geven om thuiswerken mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is dat zij het materiaal, in dit geval kantoormeubilair, kosteloos ter beschikking stellen. De spullen moeten worden ingeleverd wanneer de werknemer stopt met zijn/haar werkzaamheden.

Vroeger waren werkgevers verplicht een vergoeding aan werknemers te geven, dit is tegenwoordig niet meer zo. Wel is de werkgever verplicht voor een laptop en een veilige, ergonomische werkomgeving.

Belastingvrij thuiswerken

Om een vergoeding belastingvrij te verstrekken, moet het gaan om een zelfstandige werkruimte in de woning. Kosten zijn aftrekbaar wanneer de woning aan de zelfstandigheidseis en het inkomenscriterium voldoen. De belangrijkste eisen voor jouw werkkamer om fiscaal iets te kunnen beteken zijn:

  • Het is een zelfstandig gedeelte in de woning (art. 3.16, wet op de inkomstenbelasting)
  • De ruimte moet verhuurd kunnen worden aan een derde (voorzien van eigen ingang, toilet, keuken, water, et cetera)
  • Er moet voldoende inkomen worden verdiend vanuit de werkkamer.

Heb je geen werkkamer ergens anders? Dan moet 30% van het inkomen uit de werkkamer verdiend worden. Heb je ergens anders wel een werkkamer? Dan moet 70% van het inkomen vanuit de werkkamer in eigen woning verdiend worden.

Overige vergoedingen

Werkgevers kunnen nog meer vergoedingen aanbieden, bijvoorbeeld het vergoeden van communicatiemiddelen. Of het ter beschikking stellen van flexwerkplekken. Benieuwd hoe jij jouw werknemers kunt voorzien van thuiswerkplekken? Neem contact op met SKEPP.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Advertorial

Bovenstaande advertorial geeft u actuele informatie over een product of dienst. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder, maar kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen.