Binnen een paar uur een financiering regelen voor je bedrijf

0

Sinds de opkomst van fintech bedrijven is het verkrijgen van een zakelijke financiering een stuk eenvoudiger geworden. Naast dat met behulp van automatische systemen een kredietaanvraag binnen enkele uren kan zijn afgerond, zijn ook de eisen voor het verkrijgen van het krediet een stuk lager geworden.

In tegenstelling tot bij een traditionele bank kan een financial lease bij een fintech kredietverstrekker als Beequip binnen enkele uren geregeld zijn. Hier is het bijvoorbeeld mogelijk om digitaal te tekenen en worden contracten automatisch gegenereerd. Op deze manier is een financiering simpel en snel geworden, zonder lange wachttijden, onnodig papierwerk en strenge acceptatie eisen.

Voor ondernemers die snel moeten handelen is bovenstaande echt een uitkomst. De afgelopen jaren hebben zulke fintechs dan ook een steeds groter marktaandeel weten te bemachtigen in het financiële landschap. Volgens de CBS Financieringsmonitor van 2021 is 34% van de succesvolle financieringsaanvragen door het mkb exclusief bij non-bancaire financiers gedaan.

Naar verwachting zal de vraag naar non-bancaire financiering de komende jaren alleen nog maar gaan toenemen. Mede dankzij de coronapandemie is er namelijk een algemene gewenning voor digitalisering en het gebruiksgemak hiervan ontstaan. Daarnaast is kopen op afbetaling en betalen voor gebruik in plaats van bezit in de B2C markt al langer een trend die nu ook effect begint te hebben op de zakelijke markt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.