Beursfonds crypto aangevraagd?

0

Investeren in crypto is populairder geworden de laatste jaren, eigenlijk het laatste decennium. Het zijn niet langer alleen de jeugdige tieners die vanuit hun zolderkamer een digitale munt kopen. Ook grotere partijen investeren in deze nieuwe vorm van geld. Het is daarom niet verrassend, dat er steeds meer partijen werken aan de ontwikkeling van een beursfonds gerelateerd aan crypto. Wanneer je het Bitcoin nieuws enigszins volgt, zal je wellicht weten dat er onlangs nog een verzoek werd ingediend door First Trust Advisors. Zij deden dit samen met SkyBridge Capital.

Beursfonds omtrent crypto kan interessant zijn

Met een beursfonds rondom crypto kan de markt volwassener worden. Het trekt een groter publiek en ook grote investeerders kiezen voor een investering in deze digitale munten. Dit zou ertoe kunnen leiden dat koersen minder volatiel worden. De grote hoeveelheid nieuw geld in de markt maakt de invloed van de grootste Bitcoin-bezitters immers kleiner. Ook voor investeerders is een beursfonds rondom crypto interessant. Zij hebben niet langer technische kennis nodig om toch te kunnen profiteren van de ontwikkelingen rondom digitale munten.

Fondsen met digitale munten bestaan al

Helemaal nieuw is de ontwikkeling van een ETF rondom digitale munten niet. Er bestaat al een platform waar met euro’s of dollars geïnvesteerd kan worden in een fonds, bestaande uit verschillende digitale munten. Dit fonds wordt echter niet op de beurs aangeboden. Daarbij wordt het platform waarop deze fondsen worden aangeboden niet gedekt door een centrale bank. Een faillissement van het platform zou er zodoende toe kunnen leiden dat een investeerder diens inleg volledig verliest. Juist op dat punt maakt een ETF de markt volwassener. Handelsplatformen voor ETF’s zijn vaak wel gedekt door banken.

Zelf investeren in digitale munten toegankelijker geworden

Hoewel een ETF de markt rondom digitale munten nog toegankelijker zal maken, heeft de markt zich de laatste tijd al behoorlijk ontwikkeld. Diverse (Nederlandse) partijen maken het kinderlijk eenvoudig om munten te kopen. In de meeste gevallen kan dit zelfs al middels iDeal! Ook uitbetalingen komen direct op je Nederlandse rekening terecht. Let op, dit is vaak niet zonder risico op het moment dat je deze munten op een handelsplatform bewaart. Er zijn al diverse partijen slachtoffer geworden van een hack in het verleden. Verstandiger is het om ze in een digitale portemonnee op te slaan. Iets waarvoor meer kennis vereist is. Je bent in dit geval beheerder van je eigen geld; het idee van blockchain technologie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.