Besparen op gas en licht

0

Besparen op gas en licht willen we allemaal. Nu het dagelijkse leven steeds duurder wordt en de gas- en elektraprijzen de pan uit rijzen, is het enorm belangrijk geworden om te besparen. Niet alleen door financiële beweegredenen, maar ook omdat we steeds meer op het milieu willen letten.

Duurzaam leven is het motto van 2019. Daar hoort ook energiezuinig leven bij. Maar hoe verlaag je de gas water licht kosten? Welke besparingstips zijn eenvoudig toe te passen, zonder dat dit je gehele levensstijl beïnvloed? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje. Hierdoor is besparen op gas en licht nog nooit zo eenvoudig geweest!

Online vergelijker invullen

Voordat je echt kunt besparen op gas en licht, is het eerst belangrijk om je huidige contract eens goed onder de loep te houden. Misschien zit je al jaren bij dezelfde leverancier en ben je benieuwd of het bij een ander goedkoper zijn. In de meeste situaties is dit zeker het geval. De Consumentenbond is zelfs van mening dat je ieder jaar van energieleverancier zou moeten wisselen. Zo profiteer je van leuke acties en hoge kortingen en ben je bijna altijd goedkoper uit dan als je meerdere jaren bij dezelfde leverancier zou blijven. Maar hoe weet je welke leverancier voor jou de beste keuze is?

Kies allereerst nooit voor een energieleverancier omdat de buren hier het goedkoopst mee uit zijn. Dit verschilt immers per woonsituatie. Jouw energieverbruik en de energiezuinigheid van de woning hebben veel invloed op de hoogte van de energierekening. Zo zou een hoekwoning meer energie verbruiken dan een tussenwoning. Vul daarom een online vergelijker in om snel te zien waar je het goedkoopst uit bent. Met een voordelige basis ben je alvast goed op weg naar een fikse besparing.

Let op de kleine dingen

Besparen op gas water en licht? Dat betekent vast dat het wooncomfort omlaag zal gaan. Ben jij het eens met deze stelling? Dan heb je het onjuist! Je bent echter niet de enige. Heel veel mensen zijn van mening dat je je levensstijl dusdanig moet aanpassen dat dit het wooncomfort negatief beïnvloed. Besparen op gas en licht heeft daarom niet de voorkeur.

Maar wist je dat dit echt niet zo hoeft te zijn? Je hoeft geen grootschalige veranderingen te maken om je energieverbruik te verlagen. Vaak zijn het al de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Wij zetten een aantal slimme tips voor jou op een rijtje:

  1. Maak altijd een rondje door het huis als je de woning verlaat of gaat slapen. Controleer of alle lampen uitgeschakeld zijn. We zien heel vaak dat lampen onnodig blijven branden, dit kan leiden tot een hogere energierekening. Door iedere dag de verlichting te controleren, bespaar je gemakkelijk tientallen euro’s per jaar.
  2. Zet de thermostaat één graad lager. Door de verwarming iets lager te draaien, bespaar je al gauw een hoop geld. Bovendien merk je het verschil in huis bijna niet. Ook blijft het een feit dat mensen de verwarming in huis hoger zetten dan nodig is. De ideale temperatuur binnenshuis ligt tussen de 19-21 graden. Besparen op gas en stroom doe je dus eenvoudig door de verwarming iets lager te zetten!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.