Besparen op buitenschilderwerk: 3 tips

0

Goed schilderwerk is van essentieel belang voor iedere woning. Dit geldt voor zowel binnens- als buitenshuis. Hier mag je dan ook best wel wat tijd en aandacht aan besteden. Veel geld willen we hier echter niet aan kwijt zijn. Is het mogelijk om te genieten van mooi schilderwerk en daarnaast ook nog binnen je budget te blijven? Jazeker!

Buitenshuis zien we vaak dat de buitenmuren een nieuw laagje verf nodig hebben of dat de schutting beitsen geen overbodige luxe zal zijn. Toch vraagt het buitenschilderwerk meestal om een flinke investering. Als je momenteel krap bij kas zit, kan dat ontzettend lastig zijn. Gelukkig is het wel mogelijk om hierop te besparen. In dit artikel geven we 3 handige bespaartips.

1. Wacht de aanbiedingen af

Vaak zijn mensen bang dat besparen op buitenschilderwerk ten koste gaat van de kwaliteit. Natuurlijk wil je wel dat jouw woning er mooi uit blijft zien. Ook de schutting moet over een mooie uitstraling beschikken. Bovendien is het buitenschilderwerk vaak van invloed op de kwaliteit van de muren. Daarom wil je niet direct voor de goedkoopste verfsoorten kiezen. Natuurlijk bespaar je met een huismerk al gauw tientallen euro’s, maar dit betekent waarschijnlijk ook dat de verf van minder goede kwaliteit is. Ons advies? Wacht de aanbiedingen af!

Je hoeft echt niet voor een goedkoop verfsoort te kiezen. Vrijwel ieder merk strooit soms met fijne aanbieden. Hierdoor kan je een duur merk van hoge kwaliteit in de aanbieding voor een zeer zachte prijs aanschaffen. Zo geniet je van Catabever schuttingbeits tegen een scherpe prijs. Door altijd even te wachten op de aanbiedingen, kan je veel geld besparen. Je hoeft de schutting of de buitenmuren natuurlijk niet a la minute te schilderen. Als je even wacht, kan je zelfs met een krap budget de meest kwalitatieve merken aanschaffen!

2. Zelf oefenen

Ben jij iemand die het schilderwerk liever aan een professional overlaat? Dat snappen wij heel goed. Schilderen is immers een vak apart. Niet iedereen is daar even bedreven in. Gelukkig geldt ook hierbij: oefening baart kunst. Als je geld wilt besparen, kan je het klusje dan ook eenvoudig zelf doen. Begin op een stuk muur of schutting dat minder opvalt en oefen totdat je de slag te pakken hebt.

Zijn jouw schilderkunsten echt niet geschikt voor deze (grote) klus? Dan kan het soms de meest verstandige keuze zijn om het werk uit te besteden. Dit kost misschien wat extra geld, maar bedenk eens hoeveel geld je kwijt bent als je continu je werk moet herstellen of meerdere keren moet verven om het gewenste resultaat te krijgen. In veel gevallen ben je dan alsnog goedkoper uit als je het schilderwerk aan een professional overlaat.

3. Gebruik minder verf

Dit is misschien wel de grootste fout die je als amateur schilder kunt maken: te veel verf gebruiken. Vaak willen mensen zo snel mogelijk klaar zijn met de klus en brengen ze dikke lagen verf aan. Dit kan echter de uitstraling negatief beïnvloeden, bovendien ben je zo onnodig veel verf kwijt. Je verft een stuk zuiniger als je dunnere lagen aanbrengt. Of je dit nu doet met schuttingsbeits of gewone buitenverf, het resultaat blijft hetzelfde. Schilder liever na een dag nog een keer opnieuw dan dat je in één keer een dikke laag aanbrengt. Zo bespaar je aanzienlijk veel verf en geld!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.