Belangrijke factoren in 2021 voor de internationale VPS-markt

0

De internationale markt voor VPS is gigantisch en de groei neemt naar verwachting de komende jaren alleen maar toe. Uit een in 2019 verschenen rapport van Global Market Insights Inc, blijkt dat de VPS markt vanaf 2018 naar 2025 een verwachte groei doormaakt van 1 miljard USD naar 2 miljard USD. Er zijn dan ook steeds meer bedrijven die de keuze maken voor een virtual private server. Daarbij zijn in 2021 internationaal gezien een aantal factoren van belang voor de VPS-markt.

Veiligheid en privacy

Veiligheid en privacy zijn belangrijke factoren als het gaat om de internationale VPS-markt. Het is bij het gebruik van VPS bijvoorbeeld van belang dat de veiligheid is verzekerd en dat er rekening gehouden wordt met privacywetgeving. In het geval er sprake is van datacenters in Nederland is er de garantie op het volgen van de richtlijnen van de privacywetgeving in Europa. Daarbij is er ook zekerheid als het gaat om de beveiliging van datacenters en de veiligheid van het gebruikmaken van virtual private servers.

Flexibele schaalbaarheid

Om mee te gaan met de groei in de internationale VPS-markt is het belangrijk dat hostingproviders voorzien in flexibele schaalbaarheid. Dat is wel een eerste vereiste voor bedrijven om op een snelle en eenvoudige manier de digitale infrastructuur uit te breiden. Op deze manier is er altijd op een flexibele manier mee te gaan in de groei van toenemende bezoekersaantallen en belasting van de website. Bovendien voorziet een goede VPS er ook in om upgrades en cloning toe te passen en uit te voeren.

Perfecte uptime

Het is voor bedrijven met een website funest als er sprake is van downtime. Dat betekent namelijk dat de website niet bereikbaar is. Hierdoor is er sprake van het mislopen van omzet en dat moet natuurlijk voorkomen worden. Daarom is het in 2021 in het kader van de internationale VPS-markt van groot belang om op een perfecte uptime te rekenen. De applicatie dient altijd bereikbaar te zijn. Het is daarom voor hostingproviders belangrijk om garantie te bieden op een perfecte uptime. Denk daarbij aan een garantie van 99,9% uptime om in een optimale bereikbaarheid te voorzien.

Krachtige VPS

Een andere belangrijke factor in de internationale markt is dat er sprake is van een krachtige VPS. Het draait bij het bezoeken van websites niet alleen om de uptime, maar ook om de snelheid van het laden van pagina’s. Bezoekers haken snel af als het laden van een pagina een tel langer duurt dan verwacht. Daarom is een krachtige VPS ook zo belangrijk, want daarmee is er een garantie op een maximale snelheid als het om de laadtijd gaat. Uiteraard maakt onbeperkt dataverkeer deel uit van een krachtige VPS net als schaalbaarheid.

Optimale vrijheid

Het is in de internationale markt voor VPS van belang dat er sprake is van optimale vrijheid. Dat is ook precies waar VPS voor is bedoeld, zoals vrijheid in keuze voor het gebruikmaken van een bepaald besturingssysteem als Linux of Windows. Of om naar keuze andere software te installeren op de eigen VPS.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.