Beginnende onderneming? Dit is handig om te weten!

0

Overweeg je om een eigen onderneming te starten? Je bent zeker niet de enige!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun eigen baas te zijn en de vrijheid te hebben om hun eigen ideeën en visie te realiseren. Maar voordat je in het diepe springt, zijn er enkele belangrijke zaken die je moet weten. Een groot deel van de ondernemers krijgt namelijk weleens te maken met financiële problemen, tegenvallers van de belastingdienst door foutieve administratie of incasso. Het is daarom verstandig om goed voorbereid te zijn en je te laten adviseren door debtt.com. In dit artikel delen we waardevolle informatie die van pas kan komen voor beginnende ondernemers.

Het belang van een goede administratie

Een goede administratie is een van de eerste stappen die je moet nemen als startende ondernemer. Je moet je inkomsten, uitgaven en facturen goed bijhouden voor een gezonde financiële situatie. Daarnaast maakt een goede administratie het ook eenvoudiger om aan je fiscale verplichtingen te voldoen. Maak gebruik van handige boekhoudprogramma’s en houd je administratie altijd up-to-date. Laat je administratie af en toe onder de loep nemen door een boekhouder, en besteed je belastingaangifte uit voor de beste resultaten.

Financiering en investeringen

Het kan lastig zijn om voldoende financiering te vinden. Het hangt of staat allemaal met een gedegen businessplan. Vervolgens kun je onderzoeken welke financieringsmogelijkheden er zijn. Denk aan subsidies, leningen of crowdfunding. Daarnaast heb je ook nog het microcredit, wat een interessante investering kan zijn voor startende ondernemers. Ook is het verstandig om te kijken naar mogelijke investeerders die geïnteresseerd zijn in jouw idee. Wees bereid om tijd en moeite te investeren om de juiste financiering te vinden.

Incasso: voorkomen is beter dan genezen

Beginnende ondernemers krijgen vaak te maken met incasso. Het kan voorkomen dat klanten niet op tijd betalen of zelfs helemaal niet betalen. Je moet hier natuurlijk proactief mee omgaan. Hanteer goede betalingsvoorwaarden en communiceer dit duidelijk naar je klanten. Mocht er toch een betalingsprobleem ontstaan, schakel dan tijdig een incassobureau in om je belangen te behartigen.

Slim omgaan met financiën

Slim omgaan met financiën: dit geldt natuurlijk voor iedereen. Het is verleidelijk om geld uit te geven aan allerlei zaken, maar het is belangrijk om een goed financieel plan op te stellen en bewust te zijn van je uitgaven. Zo kun je bijvoorbeeld kosten besparen door te kiezen voor een flexibele werkruimte in plaats van een duur kantoorpand, of door te onderhandelen over prijzen met leveranciers. Daarnaast is het verstandig om een deel van je winst te investeren in de groei van je onderneming. Je zou bijvoorbeeld wat extra geld kunnen uitgeven aan influencer marketing om door te groeien.Door slim om te gaan met je financiën leg je een stevige basis voor de toekomst van je onderneming.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Advertorial

Bovenstaande advertorial geeft u actuele informatie over een product of dienst. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder, maar kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen.