Bedrijfstuin: mooi visitekaartje én aantrekkelijke werkomgeving

0

Een mooie bedrijfstuin is de investering meer dan waard. Het is niet alleen het visitekaartje van een bedrijf, maar ook een hele aangename en aantrekkelijke werkomgeving voor personeel. De bedrijfstuin is daarom gerust een opkomende trend te noemen.

Bedrijfstuin als visitekaartje

Tegenwoordig wordt er veel tijd en aandacht besteed aan het online visitekaartje van een bedrijf. Er wordt geïnvesteerd in een professionele website en mooie content gemaakt voor verschillende social media kanalen. Toch mag het offline plaatje niet worden vergeten. De sfeer van een kantoor of bedrijfspand vertelt namelijk ook erg veel over een onderneming. Een mooie bedrijfstuin laat direct een goede indruk achter op potentiële klanten en werknemers.

Bedrijfstuin, binnentuin of daktuin

Er zijn verschillende manieren om een bedrijfstuin te creëren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ligging en de opbouw van het bedrijf. Wanneer een tuin rondom het bedrijfspand geen optie is, zou een binnentuin of een daktuin wellicht wel mogelijk zijn.

Sfeervol en onderhoudsvriendelijk

Het is belangrijk dat de bedrijfstuin zowel sfeervol als onderhoudsvriendelijk is. Vaste en winterharde planten zijn daarom favoriet. Ook struiken en bomen die slechts één à twee keer per jaar gesnoeid moeten worden, zijn een goede optie. Daarnaast wordt onderhoudsvrij kunstgras steeds populairder. Een kunstgazon van hoge kwaliteit is van een afstandje nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Het heeft hierdoor een hele sfeervolle uitstraling.

Comfortabele en functionele tuinmeubelen

Bedrijfstuin: mooi visitekaartje én aantrekkelijke werkomgevingDe tuin voegt pas echt iets toe aan het bedrijf als er tuinmeubelen aanwezig zijn. Het draait hierbij om een combinatie van comfortabele en functionele meubels. Wanneer er wordt gekozen voor houten tuinmeubelen, is het verstandig om het materiaal te behandelen met tuinbeits. Beits beschermt hout tegen allerlei weersinvloeden en verlengt hiermee de levensduur. Met een gekleurde of dekkende beits kan ook de uitstraling van houten tuinmeubelen naar wens worden aangepast. Bijvoorbeeld aansluitend op het kleurenpalet van het bedrijfslogo.

Werken combineren met ontspanning

In de ideale bedrijfstuin is er ruimte voor ontspanning en inspanning. Deze functies kunnen door elkaar heen lopen of beide een duidelijke plek toegewezen krijgen. Bijvoorbeeld door te werken met een tuinafscheiding of het werkgedeelte te creëren onder een houten overkapping.

Betere focus en verhoogde productiviteit

Veel mensen kunnen beter presteren als er een ontspannen werksfeer is. Een bedrijfstuin draagt hier zeker aan bij. Werken en/of pauzeren in de buitenlucht kan stress verminderen en de concentratie verbeteren. Daarnaast is het bevorderlijk wanneer werknemers regelmatig van werkomgeving kunnen veranderen. Vooral tijdens de lente- en zomermaanden zal er optimaal gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden van een bedrijfstuin.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.