4 type links om je online autoriteit te vergroten

0

Als je een website of webshop hebt, ben je vast veel bezig met je online vindbaarheid. Op korte termijn kun je dit vergroten door middels van advertising, zoals bijvoorbeeld Google Ads, maar op lange termijn kun je investeren in zoekmachine optimalisatie. Deze optimalisatie kent vele technieken, maar de meest bekende is linkbuilding. Om je daarmee op weg te helpen, benoemen we in dit artikel vier type links die jouw online autoriteit kunnen vergroten. 

Wat zijn sterke backlinks?

Voordat we duiken in welke links je moet inschakelen, is het belangrijk om te weten wat een sterke link is. Veel mensen focussen zich namelijk op kwantiteit, maar de kwaliteit van links is volgens Google veel belangrijker.

Een sterke link voldoet aan een aantal eisen:

  1. de backlink komt van een website die relevant is voor jouw bedrijf
  2. de backlink komt van een webpagina of website met een hoge autoriteit
  3. de backlink is op een natuurlijke manier verwerkt in de content op de website van de andere partij
  4. de backlink is een redactionele link
  5. de backlink heeft een relevante anchortekst

Nu je dat weet, kunnen we 4 type links bespreken voor betere zoekmachine optimalisatie: startpagina’s, linkpartners, PBN’s en high page links.

Startpagina’s

Startpagina’s zijn al jaren oud en zijn je daarom wellicht wel bekend. Het zijn websites die relevante links over een specifiek onderwerp verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan online marketingbureaus in een bepaalde regio. Toch staan deze links niet bekend als de meest kwalitatieve links. Startpagina’s bevatten namelijk weinig content en staan vaak vol met links. Google zal een backlink vanuit een startpagina daarom minder goed beoordelen.

Linkpartners

Kwalitatievere links dan Startpagina’s kun je verkrijgen via linkpartners. Met deze linkpartners ruil je namelijk links. Zij plaatsen een link van jouw website op hun site en jij doet dat andersom voor hun. Let wel op dat de website van je linkpartner relevant is voor jou. Alleen dan werkt dit namelijk. Zoek dus naar linkpartners in dezelfde branche als jouw bedrijf, zodat de kwaliteit hoog is.

Private Blog Networks (PBN’s)

PBN’s zijn een netwerk van websites (zoals blogs) die worden beheerd door één eigenaar. Ze staan bekend als websites met niet al te hoge kwaliteit content en trekken daarom niet veel verkeer. Wel hebben deze websites vaak een hoge linkwaarde en dat maakt ze interessant. Op dit soort type site kun je dus artikelen laten plaatsen over jouw producten of diensten, met in die artikelen uiteraard één à twee links. De content wordt dus eigenlijk puur geschreven om links door te geven en niet per se voor websitebezoekers.

High quality links

Wil je het echt goed doen? Ga dan voor high quality links. De naam zegt het eigenlijk al: dit zijn kwalitieve en waardevolle links. High quality links voldoen namelijk aan de eisen die we eerder in dit artikel beschreven. Zorg dat je op dit type websites artikelen kan plaatsen met daarin links naar jouw website. Deze websites hebben namelijk een hoge linkwaarde en hoge autoriteit, en dit beoordeelt Google goed.

Hopelijk kun jij met deze tips aan de slag om je eigen online autoriteit te verhogen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.