4 tips voor het besparen op inkt en toner

0

Het is tegenwoordig steeds belangrijker om papierloos te werken. Het meeste schrijfwerk gaat via de computer of mail en brieven worden enkel per post verstuurd als dat echt nodig is. Toch zijn er maar weinig kantoren die geen gebruik maken van één of meerdere printers.

Bij elk papier dat uitgeprint wordt, wordt de voorraad van de inkt en toner aangesproken. Het zal op het werk dan vast wel eens voorgekomen zijn dat de printer net leeg was toen jij iets uit wilde printen. Ontzettend balen en helemaal niet nodig! Met de juiste maatregelen zorg jij ervoor dat er altijd genoeg voorraad inkt en toner aanwezig is op de werkplek. Daarnaast zijn er ook genoeg manieren om te besparen op deze dure kantoorartikelen. Door middel van de volgende tips is zuinig printen echt mogelijk:

1. Service voor het vervangen van je inkt

Met het gebruik van HP Instant Ink grijp je nooit meer mis! Je bespaart een hoop tijd en organisatietalent door je printer zelf zijn inkt te laten bestellen. Je printer? Ja, je hoort het goed! Met deze handige service hoef je zelf niet meer om te kijken naar de hoeveelheid inkt in de printers op kantoor. Hierdoor voorkom je ook het feit dat werknemers vergeten door te geven dat ze de laatste inktcardrigde gebruikt hebben.

Dit slimme systeem rekent uit, aan de hand van het aantal geprinte papieren, hoeveel inkt er nog aanwezig moet zijn. Zodra het systeem merkt dat je toe bent aan nieuwe inktpatronen, zal hij deze direct opsturen. Leveringskosten zijn inbegrepen bij de totale prijs van de service, hierdoor ben je op langer termijn een stuk goedkoper uit en scheelt het je ook nog eens een hoop tijd en moeite!

2. Zet de printer op zwart-wit

Het is op kantoor vrijwel nooit nodig om in kleur te printen. Zet daarom alle printers altijd standaard op zwart-wit. Zo voorkom je onnodige kosten door mensen die per ongeluk in kleur printen. Door zwart-wit te printen, bespaar je aanzienlijk op de kosten voor je inkt en toners.

3. Gebruik een ander lettertype

Wist je dat zelfs het lettertype van grote invloed kan zijn op onzuinig- of juist zuinig printen? Het lettertype dat je gebruikt bepaalt voor een groot gedeelte hoeveel inkt er gebruikt moet worden. Probeer dan ook met alle werknemers een specifiek lettertype af te spreken, zo bespaar je uiteindelijk op de kosten voor inkt en toners en zien alle brieven en andere schriften er hetzelfde uit.

De meest voordelige lettertype, die op elke laptop of computer te vinden is, is Ecofont. De naam zegt het eigenlijk al, dit lettertype helpt om te besparen en is ecologisch verantwoordt.

4. Voorkom onnodige vulling op het papier

Als je een bepaalde webpagina wilt uitprinten, is de kans groot dat deze in zijn geheel wordt uitgeprint. Hiermee worden ook alle advertenties en andere onnodige elementen van de pagina meegenomen op het papier. Dit is uiteraard hartstikke zonde van je inkt!

Je kunt hierop besparen door alle teksten eerst in Word te plakken, de lettertype kleiner te maken en dan pas te printen. Het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Avatar