4 Redenen om te investeren met crowdfundingplatforms

0

Voor wie zijn portefeuille wil diversifiëren, zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden om divers te beleggen.

Alternatieven voor de aandelenmarkt, zoals vastgoed, olie en gas of landbouw, zijn om verschillende redenen aantrekkelijk, maar vaak zijn de meeste van deze alternatieve beleggingsmogelijkheden alleen beschikbaar voor institutionele beleggers of vermogende particulieren met veel kapitaal, connecties en expertise. Dat is echter in de afgelopen jaren veranderd, nu equity crowdfunding platforms het traditionele investeringsmodel ontwrichten door meer mensen dan ooit in staat te stellen om met kleinere bedragen te investeren in tastbare producten. Er zijn een aantal goede redenen om te investeren met behulp van crowdfunding. Hier zijn drie zeer geldige redenen.

1. Investeren als een institutionele beleggers

Wanneer je investeert op een crowdfundingplatform, investeer je in een particuliere notering, wat betekent dat deze effecten niet openbaar worden verhandeld. Vermogende particulieren geven vaak de voorkeur aan onderhandse plaatsingen omdat deze investeringen veel voordelen hebben ten opzichte van de aandelenmarkt. Onderhandse plaatsingen profiteren van een zogenaamde “illiquiditeitspremie”, wat een hoger rendement betekent voor wie zijn kapitaal op de langere termijn wil aanhouden.

2. Diverse vastgoedopties met crowdfunding

Crowdfundingplatforms, zoals crowdfunding vastgoed via Max Crowdfund, stellen investeerders in staat te investeren in onroerend goed in verschillende landen. Met investeringsmogelijkheden via crowdfunding kun je dus wereldwijd investeren en profiteren van spannende vastgoedaanbiedingen en mogelijkheden om jouw kapitaal aan het werk te zetten. Op die manier kun je met crowdfunding eenvoudiger dan ooit jouw portefeuille diversifiëren. In combinatie met de lage commissiekosten levert dit beleggers een stabiel rendement op de lange termijn op.

3. Beleggen op afstand

Vooral voor traditionele beleggers zijn zaken zoals onroerend goed altijd een lokale aangelegenheid geweest, wat betekent dat beleggers de voorkeur geven aan locaties die vertrouwd en fysiek toegankelijk waren.

Dit is echter niet langer het geval, aangezien online beleggingsplatforms beleggers in staat stellen te investeren in zowel het binnen- als buitenland en alle nodige informatie over marktomstandigheden en regelgeving kunnen krijgen. Aangezien innovatie en intercontinentale connectiviteit nieuwe trends zijn in de wereldwijde beleggingssector, zal met name de vastgoedsector via crowdfundingplatforms alsmaar populairder worden.

4. Nieuwe innovatie ideeën ontwikkelen

Via crowdfunding heb je bovendien de mogelijkheid te investeren in nieuwe innovatieve ideeën die nog op de markt moeten komen. Bij investeringen via crowdfunding zoeken beginnende bedrijven vaak financiering om hun producten te testen en te ontwikkelen, terwijl sommige starters en organisaties vaak zoeken naar financiering om hun bedrijfsidee te valideren of om de relevantie van de markt te controleren. Andere start-ups zoeken financiering voor een doel of om een oplossing te bieden voor een actueel maatschappelijk probleem. Met andere woorden, via crowdfunding kun je aan de voorgrond zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Op deze manier kun je actief bijdragen binnen verscheidene ecosystemen en deel uitmaken van een pool van innovatieve ideeën!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.