Vernieuwde Opleiding Certified Financial Planner van start

0

Stichting FFP heeft per 2023 een nieuw modulair vakbekwaamheidsbouwwerk gelanceerd waardoor financieel planners zich voor één of meer marktprofielen kunnen laten certificeren. Vandaag heeft een groep van twintig financieel planners in spe de primeur om als eerste de vernieuwde opleiding van Lindenhaeghe te volgen en zo de stap te zetten richting hun CFP-certificering.

De Stichting FFP merkt dat de vraag naar financiële planning toeneemt. Ook Lindenhaeghe-trainer Leo Brunt, zelf ook CFP-gecertificeerd, onderschrijft dat: “Je hebt als CFP’er, met je integrale kennis en kunde, extra toegevoegde waarde voor je klanten. Dat draagt weer bij aan een klantrelatie voor de lange termijn. Bij elke cruciale financiële beslissing – een huis kopen, een studiepotje voor de kinderen opbouwen, een eigen zaak starten of uitbreiden en de erfenis regelen – komen klanten bij de CFP’er terug voor advies.”

Vakbekwaamheidsbouwwerk

Om meer aan te sluiten bij deze life-events en daaraan gerelateerde klantvragen heeft Stichting FFP begin 2023 een nieuw modulair vakbekwaamheidsbouwwerk gelanceerd gericht op de volgende profielen: ‘Inkomen en Wonen’, ‘Vermogen’, ‘Familie en Nalatenschap’ en ‘Ondernemen’. Het belangrijkste verschil is dat er straks niet langer één uniform opgeleide en gecertificeerde CFP-professional is, maar dat CFP-professionals kwalificaties krijgen op basis van één of meer marktprofielen.

Verdieping

Lindenhaeghe heeft het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk aangegrepen om haar CFP-opleiding volledig te herzien in opbouw. Waar het nieuwe CFP-stelsel de focus legt op de verschillende marktprofielen, heeft Lindenhaeghe er echter voor gekozen om in de opleiding dit niet modulair aan te bieden maar in te steken op een verdieping voor alle deelnemers op alle profielen. Daarna is het aan de deelnemers om te kiezen voor welk(e) profiel(en) ze het CFP-examen doen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.