Opleiding ‘Financieel Advies MKB’

1

Dukers & Baelemans en HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) hebben gezamenlijk de post-HBO opleiding ‘Financieel Advies MKB’ ontwikkeld. In deze leergang leren financieel adviseurs vanuit een regierol als Most Trusted Advisor de ondernemer te ondersteunen bij alle belangrijke mutaties.

Volgens de opleiders zijn ondernemers steeds meer op zoek naar één multidisciplinaire adviseur. Deze moet niet enkel meedenken op strategisch niveau, maar ook klanten bijstaan in hun financiële- en vermogensplanning, zonder veranderende wet- en regelgeving uit het oog te verliezen. “Er is kortom de behoefte om kennis te verbreden én te verdiepen. En dat vergt een proactieve houding.”

Modulaire opbouw

De praktijkgerichte leergang bestaat uit drie modules, waarin de ontwikkeling van persoonlijke leerdoelen in vaardigheidstrainingen is geïntegreerd. In de eerste module komt de ondernemer in privé (IB-ondernemer en de Dga) aan bod en wordt gewerkt met scenarioplanning voor inkomen en vermogen.

In de tweede module wordt ingegaan op strategische vraagstukken van een onderneming. In de laatste module worden diverse investeringsvraagstukken behandeld en wordt stilgestaan bij overnames en financiering in het mkb.

Infoavond

Om geïnteresseerden te informeren over deze opleiding organiseert Dukers & Baelemans samen met de HAN op 20 september een informatieavond. Tijdens deze sessie wordt dieper ingegaan op de inhoud van de opleiding.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.