Corona beïnvloedt statistieken Wft-examens

0

Het CDFD heeft de statistieken bekend gemaakt rond de afgenomen Wft-examens over de periode april 2019 tot en met maart 2020. Zoals verwacht heeft de coronacrisis een behoorlijk effect gehad in het aantal afgenomen examens in maart.

Het CDFD publiceert één keer per kwartaal de slagingspercentages en aantallen afgenomen Wft-examens van het lopende PE-jaar. In de periode april 2019 tot en met maart 2020 slaagde gemiddeld 59,5% voor het initiële examen en legde 86% het PE-examen met goed gevolg af.

De slagingspercentages voor Hypothecair Krediet vielen het laagst uit bij zowel initieel (40,6%) als bij PE (71,6%). Initieel Basis (70,4%) en PE Schade zakelijk (93,5%) hadden de hoogste slagingspercentages.

Effecten coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen werd de inschrijvingsmogelijkheid voor examens bij het CDFD op 16 maart gestaakt. Verder zijn er tussen 16 en 31 maart zeer weinig examens afgenomen. In maart halveerde het aantal afgenomen Initiële examens daardoor vergeleken met de maand ervoor (1.365 t.o.v. 2.605). Het aantal afgenomen PE-examens kwam in maart uit op 2.012 tegenover 2.546 in februari. De slagingspercentages werden er niet erg door beïnvloed.

Met ingang van 7 april stelt het CDFD overigens weer examens ter beschikking, aangezien veel exameninstituten mogelijkheden zagen om hun examenafnameprocessen en de examenlocaties aan te passen aan de coronamaatregelen van het kabinet en de RIVM-richtlijnen.

Op 31 maart 2020 waren er 82.558 adviseurs met een of meer beroepskwalificaties, die adviesbevoegd zijn tot en met 31 maart 2022 (eind tweede PE-periode). Veruit de meeste adviseurs hebben een adviesbevoegdheid voor Schade particulier.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.