Bij Lindenhaeghe omscholen tot financieel adviseur

0

Opleider Lindenhaeghe en Tempo-Team zijn een samenwerking aangegaan om te voorkomen dat de stroom aan nieuwe financieel adviseurs opdroogt. Er wordt een ‘nieuwe generatie’ adviseurs omgeschoold.

Ewald Bary, commercieel directeur van Lindenhaeghe, ziet dat niet veel mensen bewust kiezen voor een baan als financieel adviseur “In de adviesmarkt is er zorg over de opdrogende stroom aan nieuwe adviseurs met de juiste kwalificaties. Nieuwe mensen klaarstomen met de gewenste Wft-diploma’s is voor ons geen probleem. Voor het vinden van de juiste doelgroep zijn we gaan samenwerken met Tempo-Team.”

Er wordt gericht op een ‘nieuwe generatie adviseurs’, die meer meebrengt dan de benodigde wettelijke diploma’s. Ostar Toonen, directeur Financiële Dienstverlening van Tempo-Team: “Wij zien veel potentie in het doorontwikkelen van mensen die bijvoorbeeld tijdens hun studie gewerkt hebben in een restaurant en vervolgens aan de slag gaan in een callcenter. Klantgerichtheid en servicegericht communiceren zijn zomaar twee vaardigheden die daarmee goed ontwikkeld worden. Vanuit Tempo-Team stimuleren wij een mogelijk vervolgstap naar de rol van adviseur waarin de ontwikkelde gastvrije instelling een welkome en onderscheidende aanvulling is binnen de financiële dienstverlening”.

Online loopbaantraject

Lindenhaeghe heeft voor deze doelgroep een nieuw 100% online loopbaantraject ontwikkeld met een leer- en coachmodel. Het is opgebouwd volgens het ‘Slim Leren’-concept en bestaat uit een combinatie van een online leerboek met samenvattingen en trainingsvideo’s. De opgedane kennis is te toetsen met kennis- en begripsvragen.

‘Slim Leren’ meet de vorderingen en herhaalt fout beantwoorde vragen of vragen die al enige tijd niet aan bod zijn geweest.

De Leercoach geeft de leidinggevende online inzicht in de vorderingen van het studieproces. “We hebben in de pilot met Tempo-Team gezien dat dit de nieuwe generatie adviseurs aanspreekt en motiveert”, stelt Bary.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.