Bankspaarmarkt biedt veel kansen

0

U wilt uw klant een veilig en duidelijk bankspaarproduct adviseren. Zeker in de huidige economische tijd. Een goede rente is daarbij belangrijk, maar een betrouwbare aanbieder nog meer blijkt uit recent onderzoek. Daarom is Delta Lloyd een uitstekende keuze.

Nederland beleeft momenteel economisch onzekere tijden. De werkloosheid neemt toe, terwijl het vertrouwen in de economie juist daalt. Ook het besteedbaar inkomen van veel consumenten zal naar verwachting de komende jaren dalen, blijkt uit verschillende doorberekeningen van het nieuwe regeerakkoord. Delta Lloyd ziet dat veel consumenten aanvullend willen sparen om tegenvallers op te vangen, bijvoorbeeld als aanvulling voor hun pensioen of om hun aflossingsvrije hypotheek af te lossen.

Ook in uw advieskantoor zullen klanten hierover wel eens vragen hebben. Het adviseren van een bankspaarproduct is dan een goede optie. Dat is fiscaal voordelig vermogen opbouwen, gecombineerd met de lage kosten en zekerheid van een bankspaarproduct. Juist in deze tijden is duidelijkheid en zekerheid over financiële producten belangrijker dan ooit. Bovendien is het juist nu extra belangrijk om een veilig product te adviseren van een solide bank die er ook nog is op het moment dat uw klant met pensioen gaat.

Betrouwbaarheid het belangrijkst

In de bankspaarmarkt liggen nog veel kansen voor financieel adviseurs. Dat blijkt ook uit recent onderzoek in opdracht van Delta Lloyd. Het belang van zekerheid en veiligheid is hoog bij consumenten die willen sparen voor hun pensioen. Bij een eventuele aankoop van een product als bancaire lijfrente vindt een meerderheid (39 procent) betrouwbaarheid en soliditeit van de bank of aanbieder verreweg het belangrijkste aspect. Een hoge rente (27 procent), objectief advies (20 procent) en de duidelijkheid van informatie (15 procent) worden in mindere mate belangrijk gevonden.

Delta Lloyd blijft kritisch kijken naar haar producten en dienstverlening. Dat heeft onder andere geresulteerd in de introductie van producten met ruime keuzemogelijkheden op het gebied van sparen en beleggen. Bijvoorbeeld de Bancaire Lijfrente Groeirekening, waarbij uw klant eenvoudig zijn vermogen kan laten groeien door te sparen, te beleggen, of allebei. Of de Bancaire Lijfrente Spaarrekening, waarbij klanten de volle 100 procent zekerheid hebben van sparen tegen een prima rente.

We blijven ook goed luisteren naar de met ons samenwerkende financieel adviseurs. Op uw verzoek hebben we ervoor gezorgd dat het aanvraagproces nog eenvoudiger is geworden. Bijvoorbeeld door digitaal aanvragen mogelijk te maken. En door te zorgen dat u bij het openen van een rekening al gelijk een bedrag voor uw klant in een deposito kunt storten. Maar ook hebben we een stortingsalert geïntroduceerd, u ontvangt een melding als uw klant een storting heeft gedaan. En attenderen wij klanten met beleggingsstukken 2 werkdagen voor hun 55e en 60e verjaardag op hun risicoprofiel.

Hebt u interesse gekregen in de mogelijkheden van bancaire lijfrente bij Delta Lloyd? Neem dan eens contact op met uw accountmanager of ga naar ddd.nl/lijfrente.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.