Sivi ontwikkelt nieuwe verzuimstandaarden

0

Het Standaardisatie Instituut voor de Verzekeringsbranche (Sivi) heeft de informatie voor verzuimprocessen vastgelegd in twee nieuwe standaarden. Dit stelt alle ketenpartijen in staat te voldoen aan de eisen van de AVG.

De introductie van de twee nieuwe verzuimstandaarden ligt in het verlengde van de in 2017 gemoderniseerde standaard voor gegevensuitwisseling tussen werkgevers en arbodiensten. Met de nieuwe standaarden wordt de gegevensuitwisseling tussen werkgevers en verzekeraars en tussen arbodiensten en verzekeraars volledig AVG-proof ondersteund.

Sivi ontwikkelde de nieuwe verzuimstandaarden in samenwerking met verzekeraars en arbodiensten. Leden van de brancheorganisatie Oval leverden praktische kennis en inzichten uit de dagelijkse praktijk.

Eind mei gaf Sivi toelichting op de nieuwe verzuimstandaarden tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst. Een volgende informatiebijeenkomst op 20 juni is ook volgeboekt. Een derde bijeenkomst wordt binnenkort gepland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.