Online pensioeninzicht met nieuwe tool

0

Sinds kort is PensioenRust live: een tool die adviseurs ondersteunt bij het bieden van financieel- en pensioeninzicht aan hun klanten.

Initiatiefnemer Marco Kok signaleerde in zijn bedrijf KOK Advies de behoefte aan ondersteuning om klanten laagdrempelig en helder financieel- en pensioeninzicht te bieden. Hij besloot samen met twee partners een nieuw internetplatform voor adviseurs te ontwikkelen: www.pensioenrust.nl. Sinds kort is PensioenRust live en beschikbaar voor alle adviseurs.

De opzet en DigiD-koppelingen maken het volgens de initiatiefnemers mogelijk om particulieren, ondernemers, zzp’ers en werknemers snel (vanaf vijf minuten) financieel- en pensioeninzicht te bieden. Met dit inzicht als basis en de adviseur als coach moeten klanten ondersteunen bij het maken van goede keuzes rondom hun financiële situatie en pensioen.

Marco Kok hierover: “Als financieel adviseur proberen we met de tijd mee te gaan en nieuwe diensten te ontwikkelen. In de praktijk blijkt snel inzicht in het netto gezinsinkomen nu en bij pensioen waardevol als basis voor keuzes over bijvoorbeeld pensioenaanvulling of bij lijfrente- en pensioenexpiraties.”

Online pensioeninzicht met nieuwe tool

“Verder merken we dat PensioenRust gebruikt wordt bij pensioencommunicatie aan werknemers en bij het vaststellen van de toekomstige betaalbaarheid van aflossingsvrije hypotheken. Zelf gebruiken we het binnen ons abonnementsmodel: elke twee jaar bieden wij klanten inzicht in hun financiële situatie op gezinsniveau.”

Er zijn nog meerdere ontwikkelingen te verwachten rondom PensioenRust. Zo is begin november het overlijdensrisico-scenario beschikbaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.