Omniplan lanceert Personal Finance Planner

0

Omniplan heeft de opvolger van de Adviesplanner gelanceerd: de Personal Finance Planner. De functionaliteiten van de vernieuwde tool zijn uitgebreid en vernieuwd. Ook op het visuele vlak zijn aanpassingen gemaakt die de tool aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker moeten maken.

De Personal Finance Planner helpt financieel adviseurs consumenten inzicht te geven in de samenhang tussen budget- en vermogensontwikkeling én in belangrijke life-events, zoals pensioen, ontslag of overlijden. De planner helpt financieel adviseurs bij het berekenen en doorrekenen van financiële vraagstukken voor de consument.

De vernieuwde tool is uitgebreid in functionaliteit, bijvoorbeeld op de onderwerpen ‘schenken van vermogen’ en ‘adviseren over bv’s’. De planner bevat een intuïtieve navigatie en meer overzicht, wat meer gebruikersgemak moet opleveren voor zowel de financieel adviseur als de consument. Ook is de planner visueel aantrekkelijker: met meer kleuren, meer visuele elementen zoals grafieken en een overzichtelijke interface.

Daarnaast is er ruimte voor flexibele rapportage, specifiek ingericht op de wensen en behoeften van een individuele klant.

De vernieuwing van de Personal Finance Planner gaat gepaard met de overstap naar een nieuwe Microsoft-omgeving. Daarmee voldoet de planner ook op het vlak van beveiliging aan de huidige eisen.

Externe databronnen

De Personal Finance Planner is zodanig ingericht dat deze klaar is om in de toekomst aan te sluiten op externe databronnen, zoals de Belastingdienst, Mijnpensioenoverzicht.nl en DUO. Alle berekeningen in de Personal Finance Planner voldoen aan actuele fiscale wet- en regelgeving. De tool wordt daarin continu geüpdatet en uitgebreid.

Financieel adviseurs kunnen nu een gratis proeflicentie van een maand krijgen om de tool uit te proberen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.