Nieuwe CFD-module regelt nazorg

0

CFD introduceert binnenkort een online module waarmee intermediairs geautomatiseerd de nazorg van financiële en verzekeringsproducten kunnen regelen en vastleggen. De aankondiging volgt op de eerste uitzending van tv-programma Kassa over te dure ORV’s, die CFD een ‘schetsvertoning’ noemt.

CFD-voorzitter Edwin Herdink: “Wij besteden als CFD al enkele jaren veel aandacht aan het onderwerp nazorg. Enkele jaren geleden kwamen we daarom ook als eerste branchevereniging met gerobotiseerde nazorg op de markt. Dat bleek echter niet genoeg doorontwikkeld en was een stap te ver voor consumenten en intermediairs.”

“De CFD-nazorgmodule die we nu introduceren schittert door eenvoud en vooral de opvolging van nazorg en de flexibiliteit van de tool is baanbrekend. Een belangrijk ander voordeel is dat direct vastligt wanneer je de klant hebt gewezen op bepaalde zaken en hoe de klant daarop heeft gereageerd.”

Ontwikkelaar van de nieuwe tool is Mischa Diender, die bekend is geworden met de Contaqt nieuwsbrief en ervaring heeft in de intermediaire markt met digitale tools. In de tool (volledig beschikbaar ‘in the cloud’) kan uit een lijst aanwezige nazorgscenario’s worden gekozen, maar kunnen ook eigen gemaakte scenario’s worden opgezet. Per klant of klantgroep kan het intermediair aangeven hoe vaak er een reminder wordt gestuurd en afhankelijk van de antwoorden die klanten geven worden automatisch ook actiepunten aangemaakt voor de betrokken adviseur.

Diender: “Met een paar klikken kan de volledige communicatie met een klant ook in elke CRM-klantkaart worden gehangen, naast dat alles beschikbaar blijft in de tool. Inmiddels hebben we ook de eerste stappen gezet om te integreren met diverse CRM-systemen.”

Sneak Preview

De ‘CFD-nazorgmodule’ wordt aangeboden voor een vaste prijs van 97,50 euro exclusief btw en is tijdelijk voor alle intermediairs in Nederland beschikbaar. Voor dit bedrag wordt de tool ingericht naar de huisstijl van het intermediair, beschikt het intermediair over alle door CFD ontwikkelde scenario’s en is het gebruik van de tool de eerste vier maanden verder gratis, inclusief helpdeskondersteuning.

Daarna betaalt het intermediair een vast bedrag van 29 euro per maand (exclusief btw), ongeacht de intensiteit van het gebruik. De module is per maand opzegbaar.

Geïnteresseerde intermediairs kunnen nu al zien hoe de tool werkt via een sneak preview.

Kassa

De aankondiging van de nieuwe module is door CFD bewust gepland direct na de eerste uitzending van tv-programma Kassa over te dure ORV’s. CFD heeft geen goed woord over voor die uitzending.

“In de uitzending volgen in rap tempo enkele twijfelachtige aannames elkaar op, waarna de onterechte conclusie wordt getrokken dat tussenpersonen standaard het premieverschil moeten dragen als een polis goedkoper kan.”

“Volgens Kassa mogen intermediairs ook geen nieuwsbrieven gebruiken om belangrijke wijzigingen in producten/diensten mee te delen en wordt de indruk gewekt dat als je eenmaal provisie hebt betaald in je leven, advies voor altijd gratis is. Het had niet verder van de waarheid kunnen afstaan.”

Ook vindt CFD het erg ongemakkelijk dat verzekeraars in alle talen zwijgen. “Voor het eerst hadden verzekeraars nu echt kunnen laten zien dat ze de samenwerking met het intermediair na het provisieverbod waarderen, maar blijkbaar zijn het toch weer meer woorden dan daden. En dat terwijl er ontzettend veel valt af te dingen op de KiFiD-uitspraak, waar Kassa alles op baseert.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.