Koppeling Elements en Nextens

0

Het ERP-platform Elements van Faster Forward heeft een koppeling gecreëerd met de belastingadviessoftware van Nextens. Deze integratie geeft adviseurs de mogelijkheid om online aangiftes sneller af te handelen.

Nextens is een softwareplatform dat zich richt op online aangiftes voor fiscale aangifte- en adviespraktijken. Het platform omvat verschillende modules. Zo regelt de adviseur in het IB-programma de inkomstenbelasting voor zijn klanten en in het VPB-programma de vennootschapsbelasting. Daarnaast biedt Nextens een compleet programma voor het indienen van de omzetbelasting.

Dankzij de koppeling is het mogelijk om klantgegevens (naam, geslacht, adres en e-mailadres) vanuit Elements naar Nextens te exporteren. Vanuit het klantdossier in Elements stuurt de adviseur deze klantgegevens naar het Nextens-portaal. Vanuit dit portaal kan de adviseur deze gegevens vervolgens gebruiken om automatisch velden te vullen in de programma’s voor inkomstenbelasting (IB), vennootschapsbelasting (VPB) en omzetbelasting/intracommunautaire prestaties (BTW/ICP). Door de koppeling hoeft een adviseur alle gegevens maar één keer in te voeren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.