Heinenoord biedt cyber beveiligingsdiensten aan voor het intermediair

0

Heinenoord Assuradeuren is een partnership aangegaan met Nemesys Cybersecurity om zo een bijdrage te leveren aan preventie tegen cybercrime. De serviceprovider biedt cyber beveiligingsdiensten aan voor zowel het intermediair als de zakelijke klanten van het intermediair.

Cybercrime ontwikkelde zich afgelopen jaren tot één van de grootste risico’s voor bedrijven. Heinenoord Assuradeuren ziet de vraag naar de cyberverzekering toenemen, als ook de claims.

Heinenoord heeft samen met Nemesys een onderzoek uitgevoerd naar de risico’s van cybercrime. Hieruit blijkt dat 33% van de medewerkers klikt op een phishing mail en daarmee een ransomware infectie stimuleert. En 14% van de medewerkers geeft inloggegevens weg in een phishing-mail.

“Het beveiligen van de systemen is ontzettend belangrijk, maar de bewustwording en training van medewerkers is minstens zo belangrijk”, concludeert Heinenoord.

Daarom worden nu cyber beveiligingsdiensten aangeboden voor zowel het intermediair als de zakelijke klanten van het intermediair. Deze diensten bestaan onder andere uit een e-learning voor medewerkers, een hacktest en security software.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.