CFD ondersteunt bij implementatie AVG

0

De Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) lanceert vanaf 15 mei het AVG-PraktijkPakket: een praktijkgerichte implementatie van de AVG-voorschriften voor het kleine en middelgrote intermediair.

Er is aardig wat commotie rondom de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die per 25 mei 2018 van toepassing is. “Maar in de kern gaat het gewoon over het zorgvuldig omgaan met de data van je klanten en het respecteren van hun privacy”, aldus voorzitter Edwin Herdink van CFD.

Volgens CFD zal de praktijk de theorie hard gaat inhalen na 25 mei. Dit zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot aanpassing/aanscherping en segmentatie van voorschriften. CFD wil met betaalbare vervolgmodules het intermediair verder ondersteunen om ook die wijzigingen weer op praktische wijze te kunnen invullen.

Drie modules

Het AVG-PraktijkPakket van CFD bestaat uit drie modules, die ieder individueel kunnen worden afgenomen. De eerste module vormt wel de basis voor andere modules.

De eerste module is een Doe-Het-Zelf pakket. Via formulieren, checklists en voorbeeldteksten wordt het intermediair door het proces geleid en wordt duidelijk welke organisatorische en technische maatregelen er nog aanvullend genomen moeten worden. Voor intermediairs die hun automatisering goed op orde hebben en met professionele leveranciers samenwerken is deze module voldoende om in de basis alles goed te regelen.

De tweede module is voor die intermediairs, die op basis van de eerste module extra hulp zoeken bij de concrete invulling van AVG in hun eigen bedrijf. In een speciale praktijksessie (waarvan de eerste in augustus is gepland) worden zij individueel begeleid bij het invullen van de maatregelen en wordt duidelijk wat nog nodig is om de basis goed te regelen.

Wie dat niet voldoende vindt of module twee wil overslaan, kan direct een AVG-expert via CFD inhuren. Die komt naar het bedrijf toe om een concreet werkplan te maken en desgewenst te helpen met de uitvoering daarvan.

Bureau DFO

CFD heeft het AVG-PraktijkPakket in samenwerking met Bureau DFO ontwikkeld. DFO zorgt ook voor de experts in module twee en drie. Om de tweede en/of derde module te gebruiken moet wel de eerste module al zijn afgenomen.

Wie voor module één en twee kiest kan voor nog geen 200 euro inclusief BTW de belangrijkste verplichtingen uit de AVG hebben ingevoerd. CFD-donateurs krijgen een korting op dit bedrag.

Door samen te werken met professionele partijen op het gebied van bijvoorbeeld CRM, website en dataopslag kunnen al een groot deel van de AVG-voorschriften worden geborgd. CFD heeft met haar Business Blueprint partners afspraken gemaakt om hier verder invulling aan te geven om het intermediair zoveel mogelijk te ontlasten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.