Tim Schoonbergen aan het woord

0

Tim Schoonbergen, algemeen directeur Nedasco

 

Wat zijn de bijzondere zaken die aandacht vragen

Er speelt momenteel heel veel. Consumenten worden veeleisender, de overheid verkleint haar vangnetfunctie en bedrijven hebben behoefte aan inzicht in risico’s en oplossingen daarvoor. Daarnaast dwingt de nieuwe regelgeving rondom het provisieverbod tot transparantie. Het noodzaakt de adviseur duidelijk te maken wat hij doet voor de beloning en leidt tot wegautomatisering van werkzaamheden waar klanten niet meer voor willen betalen.

 

 Welke nieuwe wegen slaat Nedasco in

Nedasco zet in op een brede, vergaande ondersteuning van het intermediair en doet dit op twee fronten. 1: Een zo breed mogelijk productaanbod op het gebied van schade, inkomen en zorg. Hierbij bieden we de Bedrijven- en Inkomendesk, een actieve ondersteuning bij complexe verzekeringsoplossingen waarmee het intermediair zijn toegevoegde waarde voor de eindklant vergroot. 2: Verlaging van de bedrijfskosten door slimme vergelijkings- en sluittools. We bieden met name oplossingen aan die de administratieve lasten sterk reduceren en het intermediair in staat stelt veel meer te leveren tegen veel lagere lasten. Dit kan hem een besparing van tientallen procenten opleveren. Automatisering is bij ons randvoorwaardelijk.

 

Welke kansen liggen er voor het intermediair

Ongelooflijk veel. Het intermediair zal zich verder moeten ontwikkelen tot dé vraagbaak voor bedrijven en consumenten. Bij de consument zal de verzekeringsadviseur een keuze moeten maken tussen actief of passief portefeuillebeheer. Bij passief portefeuillebeheer wordt er nauwelijks werk gemaakt van het onderhoud van de portefeuille. Dit brengt lage kosten met zich mee, maar ook een lage beloning. Terwijl een actieve rol tot meer klantenbinding leidt en een hogere beloning, omdat de adviseur zijn klanten actief benaderd en gevraagd en ongevraagd van advies voorziet. Hiertegenover staan hogere kosten. Op het gebied van bedrijven moet de adviseur zich profileren met kennis, kennis en kennis. De economische realiteit maar ook de terugtrekkende overheid betekent voor veel bedrijven een nieuw risicoperspectief. Er is wat dat betreft zo ontzettend veel te doen. Goede adviseurs kijken naar de lange termijn en willen daadwerkelijk investeren in een lange termijnrelatie met hun klanten, waarmee zij een uitstekende basis leggen voor een gezonde bedrijfsvoering met een schitterend perspectief.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.