Arie van den Berg aan het woord

0

Arie van den Berg, directeur Heinenoord Assuradeuren

 

Wat zijn de bijzondere zaken die aandacht vragen

Het beloningsvraagstuk vraagt bijzondere aandacht van alle volmachtkantoren, dus ook van de serviceproviders. Volmachtkantoren en serviceproviders in het bijzonder nemen net als verzekeringsmaatschappijen de positie in van aanbieder, zij behoren dus niet tot de keten waarin bemiddeling plaatsvindt. Wij bedienen na de overname van Provide ongeveer 400 tussenpersonen. Tussenpersonen staan momenteel voor belangrijke keuzes met betrekking tot de bediening van hun eindklanten én de inkoop van producten voor dezelfde eindklanten. Maatschappijen maken een terugtrekkende beweging als het gaat om het bedienen en ondersteunen van tussenpersonen. Zij maken zich zorgen en zoeken naar oplossingen. Heinenoord Assuradeuren is één aanspreekpunt en geeft toegang tot schadeverzekeringen van 23 maatschappijen, dit aantal willen wij graag uitbouwen.

 

Welke nieuwe wegen slaat Heinenoord Assuradeuren in

Onze ambitie als serviceprovider is niet om zo veel mogelijk tussenpersonen aan ons te binden. Onze focus ligt op het ontzorgen van de tussenpersoon. Als hij volledig gebruik maakt van onze diensten heeft hij geen eigen assurantieadministratiesysteem meer nodig en dat is direct een kostenbesparing. Doordat we in één systeem werken is de kans op fouten nihil en behoort dubbele invoer tot het verleden

 

Welke kansen liggen er voor het intermediair

De tussenpersoon wordt bij ons in staat gesteld zijn focus volledig te leggen op het contact met de klant. Aangesloten tussenpersonen die op deze wijze gebruik maken van onze diensten hebben aantoonbaar een veel hogere omzet per medewerker dan in de branche gebruikelijk is. Het is voor tussenpersonen dé kans om de bestaande portefeuille rendabeler te maken en dat is na het wegvallen van diverse inkomstenbronnen goed nieuws. Wij hebben in onze webomgeving een tool gebouwd waarmee aangesloten tussenpersonen zelf een abonnement kunnen creëren. Indien wenselijk kan deze tool ingezet worden ter ondersteuning van een alternatief beloningsmodel. Met enkele muisklikken kan een model worden gemaakt dat aansluit op de wensen van zowel de tussenpersoon als zijn eindklant.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.