Wft-examenloket blijft open voor PE-ervaringen

0

Kandidaten die het PE-examen voor de tweede PE-periode hebben afgelegd, kunnen opnieuw hun ervaringen delen via het Wft-examenloket. De brancheorganisaties Adfiz, CFD, NVF en OvFD gebruiken de uitkomsten in overleggen met CDFD en het ministerie van Financiën.

De tweede PE-periode loopt van 1 april 2017 tot 1 april 2019. De brancheorganisaties roepen adviseurs opnieuw op om positieve én negatieve ervaringen te delen. “De vragen zijn daarvoor vernieuwd en het aantal vragen is flink ingekort. Het Wft-examenloket moet actueel zicht geven op hoe de examens in de tweede PE-periode verlopen. Mochten er problemen zijn dan willen de organisaties dit tijdig weten, zodat deze aan de orde gesteld kunnen worden. Ook als er geen problemen zijn is het waardevol om dat te weten. Met goed onderbouwde feiten willen we invloed houden in dit dossier”, aldus de brancheorganisaties in een gezamenlijke statement.

Wft-ervaringenloket

Het online Wft-ervaringenloket is in 2015 geopend om zicht te krijgen op de werking, kwaliteit en doelmatigheid van de WFT PE/plus en WFT-examens. Meer dan duizend adviseurs hebben destijds hun ervaringen via dit loket gedeeld. Dit heeft volgens de brancheorganisaties geleid tot diverse verbeterpunten in de Wft-examinering op gebied van de kwaliteit van examenvragen en de technische werking van de examens.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.