Wakkerpolis: ‘Gamechanger in woekerpolisaffaire’

0

Wakkerpolis NNclaim stelt dat op grond van de uitspraak die de Commissie van Beroep van Kifid heeft gedaan, iedereen die vanaf 1990 een beleggingsverzekering bij Nationale-Nederlanden heeft gesloten, de zogenaamde Eerste kosten kan claimen.

De Commissie van Beroep concludeert dat op basis van de onderzochte verzekeringsovereenkomst geen eerste kosten in rekening kunnen worden gebracht. Nationale-Nederlanden moet voor deze specifieke klant de eerste kosten vergoeden en dit bedrag alsnog ten goede laten komen aan de waarde-opbouw van de verzekering op de manier zoals de Geschillencommissie in haar einduitspraak heeft aangegeven.

Per klant 5.500 euro

Wakkerpolis NNclaim vindt de uitspraak een ‘geweldige afloop’ voor alle klanten van Nationale-Nederlanden. Per klant gaat het volgens de claimstichting om circa 5.500 euro op een totaal van 500.000 NN-klanten. “En Nationale-Nederlanden is niet de enige verzekeraar waar dit speelt’, aldus Adriaan de Gier, advocaat van Wakkerpolis NNclaim. Hij kwalificeert de uitspraak als een ‘gamechanger in de woekerpolisaffaire’. Over de daadwerkelijke uitwerking van dit individuele geval  op de collectieve claims, valt echter nog weinig te zeggen en is vooral speculatief.

Wakkerpolis NNclaim wil een collectieve (schade)vergoedingsregeling voor alle oude en huidige klanten van Nationale-Nederlanden. Maar dat is hen tot op heden niet gelukt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.