VSZ Quick Scan brengt bedrijven in kaart

0

VSZ Assuradeuren introduceert op het gebied van ‘Eigenrisicodragen Ziektewet- en WGA-verzekering’ een Quick Scan waarmee de adviseur inkomen samen met zijn zakelijke klant op basis van risicomanagement de verzekeringsbehoefte in kaart kan brengen.

Met dit adviesmodel verkrijgt de adviseur een risicoanalyse waarbij vanuit een risicomanagementperspectief gekeken wordt naar schadelastbeperking en optimale inzet van medewerkers. De risicoanalyse en geformuleerde verzuim- en instroomdoelstellingen worden getoetst aan de risicohouding van het bedrijf.
Vanuit de verkregen verzekeringsbehoefte kan een advies op maat gegeven worden. Dit advies visualiseert de situatie van de zakelijke klant en ondersteunt in het maken van keuzes op dit adviesterrein.

Cultuuromslag

Jos Berkemeijer, algemeen directeur van VSZ Assuradeuren: “Het besluit om eigenrisicodrager voor de Ziektewet (ZW) en/of WGA te worden, vormt voor veel bedrijven vaak een omslagpunt in de cultuur en bedrijfsvoering. Een dergelijk besluit vereist namelijk dat een werkgever het effect van inzetbaarheid van medewerkers op waarde weet te schatten en bereid is daarin te investeren en het resultaat moet kunnen monitoren. VSZ heeft in samenwerking met ActivaSZ een nieuwe aanpak geformuleerd om de intermediair in staat te stellen dit actieve risicomanagement ook daadwerkelijk in te vullen.”

De VSZ Quick Scan wordt in het vierde kwartaal van 2017 als try-out uitgerold onder de intermediair van VSZ. Maandelijkse dashboardrapportages zorgen er in 2018 voor dat de geformuleerde doelstellingen ook gemonitord kunnen worden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.