Vooruitkering nu standaard bij TAF

0

In de nieuwe voorwaarden van de TAF overlijdensrisicoverzekeringen is standaard een vooruitkering bij terminale ziekte opgenomen. Ook biedt de verzekeraar de flexibiliteit om dalende- en gelijkblijvende kapitalen te combineren in één polis en is het orv-tarief verder aangescherpt.

Een vooruitkering bij terminale ziekte zorgt ervoor dat er een bedrag wordt uitgekeerd als de verzekerde nog in leven is. De uitkering bij leven is 50% van het verzekerde bedrag met een maximum van 100.000 euro. Het restant wordt uitgekeerd na overlijden. Deze dekking is vanaf vandaag inbegrepen bij de premie van de TAF Overlijdenrisicoverzekering.

Verzekerden jonger dan 65 jaar met een levensverwachting korter dan 12 maanden kunnen hiervan gebruik maken. Dat laatste moet door een onafhankelijke arts vastgesteld zijn. Bij een verpande polis moet de geldverstrekker toestemming geven.

Combineren kapitalen

TAF biedt nu ook de flexibiliteit om twee overlijdensdekkingen op één verzekeringspolis te combineren. Door het combineren van een annuïtair- of lineair dalend kapitaal met een gelijkblijvend kapitaal kan het product volgens de verzekeraar nog beter worden afgestemd op de wensen van de klant.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.