Voorkom dubbele dekking rechtsbijstand

0

Op het gebied van rechtsbijstand lopen consumenten het risico dubbel verzekerd te zijn voor dezelfde rubriek of te betalen voor rubrieken die niet op hen van toepassing zijn. Zorgvuldig vergelijken voorkomt dit, schrijft MoneyView in het Special Item Recht en Aansprakelijkheid.

De rechtsbijstandverzekering kan per aanbieder behoorlijk verschillen, zo blijkt uit de productvergelijking van MoneyView. Wat bij het ene product standaard in de basisdekking zit, moet bij het andere product aanvullend worden meeverzekerd. Slechts een beperkt aantal producten is volledig modulair; het merendeel bestaat uit een standaarddekking die met verschillende aanvullende dekkingen kan worden uitgebreid. De verkeersdekking behoort volgens de vergelijking samen met een dekking voor consumentenzaken het vaakst tot de basisdekking van een rechtsbijstandverzekering.

Voor het geval dat

De modulair opgebouwde polissen maken het eenvoudiger om rubrieken op maat te kiezen. De vergelijking laat echter ook zien dat meerdere rechtsbijstandsverzekeraars totaalpakketten aanbieden waarmee consumenten standaard verzekerd zijn voor rechtshulp bij de meest voorkomende juridische geschillen. Dat kunnen ook overbodige dekkingen zijn, bijvoorbeeld een motorrijtuigendekking voor iemand die geen auto heeft of arbeidsconflicten ingeval iemand gepensioneerd is.

Vergelijk en kies

Maar ook dubbele dekkingen komen voor als men niet oplet. Bijvoorbeeld als iemand op zijn autoverzekering ook een rechtsbijstandsdekking heeft meeverzekerd. MoneyView: “Voor een totaalpakket valt veel te zeggen, aangezien niet te voorspellen is met welke juridische conflicten iemand in zijn leven te maken zal krijgen. Maar door zorgvuldig vergelijken en kiezen voorkom je over- of onderdekking en kan de consument veel geld besparen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.