Vivat opent Innovation Centre Vince

0

Vivat heeft vandaag het Vivat Innovation Centre (Vince) geopend. Het is gevestigd in de start-upcommunity van B. Amsterdam.       

Volgens Joost van Beveren, directeur Corporate Strategy & Change van de verzekeraar gaat Vince door middel van co-creatie en het begeleiden van eigen personeel helpen nieuwe ideeën. “Door de opening van Vince is Vivat in staat zijn innovatieve slagkracht verder te vergroten.”

Innovatieve oplossingen

Volgens Van Beveren is het ontwikkelen van innovatieve oplossingen essentieel om in de toekomst relevant te blijven voor klanten. “Hiervoor is innovatie een belangrijk speerpunt binnen onze organisatie geworden. Vince is dan ook een logische volgende stap op weg naar een volledig nieuw digitaal Vivat. Met de opening nemen we meer regie over de innovatie-ontwikkelingen en gaan we het tempo daarin verhogen. We gaan onze eigen mensen opleiden om innovatie in de praktijk te brengen, met hulp van externe partijen. Wij geloven namelijk erg in co-creatie. We hebben de blik naar buiten toe nodig, wij excelleren doordat mensen ons blijven uitdagen. Hier in  B. Amsterdam worden we omringd door start-ups, en onze strategische partner Startupbootcamp zit op dezelfde etage. Een externe locatie geeft ons ook de ruimte om vrij te groeien, niet de gecultiveerde groei in een corporate omgeving waar de structuur al vast staat.”

Van onderop

Van Beveren: “We hebben er bewust voor gekozen om vernieuwing van onderop te laten beginnen. Met dat doel zijn we een innovatienetwerk gestart. Daar kan elke werknemer die het leuk vindt en een interessante bijdrage wil leveren terecht. Bij Vince gaan we deze ideeën krachtiger maken. We toetsen de ideeën en helpen die te verrijken. Vervolgens koppelen we deze aan het innovatienetwerk van start-ups en aan een accelerator-programma. Met als doel om tot een concreet product te komen, waarmee ook gelijk een pilot kan worden gestart.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.