VIVAT insurance-lab bij Amsterdam Data Science

0

Met de opening van een insurance-lab bij Amsterdam Data Science neemt Vivat deel aan een onderzoek naar de toepassing van geavanceerde technieken uit de wiskunde, statistiek, informatica en kunstmatige intelligentie binnen de verzekeringssector.

Met de opening van het insurance-lab is VIVAT toegetreden tot het ADS-netwerk, waar onder andere de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) bij zijn aangesloten. VIVAT had op het gebied van data science al samenwerkingen met JADS en Erasmus.

Het moederbedrijf van onder meer Zwitserleven en Reaal, gaat zich samen met de Amsterdamse kennisinstituten richten op onderwerpen zoals data science, fraudedetectie, voorspellingen, tekstanalyse, multichannel klantcontact, evaluatiemethoden en leeralgoritmen. Hiervoor zijn drie projecten gedefinieerd waaraan PhD studenten zullen werken:

  • Klantwaarde-modellen
  • Fraudedetectie
  • Klantenwerving en multichannel klantreizen

Nieuwe deuren geopend

Ron van Oijen, CEO van VIVAT: “De samenwerking met de kennisinstituten van Amsterdam Data Science geeft ons de mogelijkheid om nieuwe technologieën te ontwikkelen en toe te passen binnen ons vakgebied. Door nauw samen te werken krijgt VIVAT niet alleen toegang tot state-of-the-art kennis, maar ook tot talent en het vermogen om samen met onderzoekers te werken aan uitdagingen waar VIVAT voor staat.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.