Univé vaart nieuwe lokale koers

0

De stichting Univé Helpt gaat de lokale samenleving helpen bij het voorkomen van risico’s en het beperken van schade. Hiermee geeft Coöperatie Univé het startschot voor een nieuwe vorm van investeren in de lokale samenleving, onderdeel van de nieuwe koers die Univé heeft uitgezet.

Die nieuwe koers richt zich ook op de ontwikkeling van nieuwe preventie- en adviesdiensten vanuit het coöperatieve gedachtegoed. Univé wil zichtbaarder zijn bij lokale activiteiten en meer actief zijn op het gebied van preventie- en adviesdiensten. “Langer Thuis-coaches helpen ouderen die wat extra hulp nodig hebben. Maar we gaan ouderen ook helpen door woningen te inspecteren op inbraak- en brandrisico’s. Verzekeren alleen is niet onze herkomst noch toekomst. Het gaat om elkaar helpen”, zegt CEO Joost Heideman van Coöperatie Univé.

25 jaar Univé

De stichting bestond al langer, maar is nieuw leven ingeblazen om het 25-jarig bestaan van de naam Univé te vieren. Heideman: “Vanuit Univé investeren we al jaren in maatschappelijke initiatieven, maar dat doen we nu wel steeds gerichter en intensiever vanuit onze stichting Univé Helpt. We geloven dat de activiteiten bijdragen aan het voorkomen van risico’s en beperken van schade, heel dichtbij mensen.”

Actiedag Univé Helpt

Het 25-jarig jubileum van de merknaam Univé werd vorige week zichtbaar gevierd tijdens de eerste actiedag Univé Helpt. Honderden medewerkers staken deze dag de handen uit de mouwen op 136 locaties, zowel vanuit de Univé-winkels als op straat, in buurttuinen, supermarkten en scholen. De Regionale Univé’s hebben daarbij vanuit hun lokale kennis ingespeeld op de behoefte van leden. In sommige regio’s zijn er AED-apps geïnstalleerd en mobieltjes ‘boef-proof’ gemaakt. Op andere plekken werden koplampen, spiegels en ruiten van auto’s gewassen voor een beter zicht. Er werden ook allerlei preventiemiddelen uitgedeeld.

De viering van een kwart eeuw Univé als merknaam werd afgesloten met de presentatie van een nieuw logo en huisstijl. In het voorjaar van 2018 wordt het nieuwe logo en de bijpassende huisstijl overal zichtbaar.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.