TIME-berichtenplatform voor verzekeringen

0

De STS berichtendienst van Solera en de EMS berichtendienst van Colimbra vormen samen de nieuwe dienst TIME. Die letters staan voor Total Insurance Messaging Exchange, wat een platform is voor uitwisseling van documenten en berichten tussen verzekeraars, volmachtkantoren, serviceproviders, intermediairs en consumenten.

Alle verzekeraars en intermediairs die nu werken met berichtenservice EMS van Colimbra en berichtenservices STS van Solera, gaan over naar TIME. Eind 2017 zal als onderdeel van TIME ook een app worden gelanceerd, waarmee consumenten direct met hun verzekeraars kunnen communiceren en waar ze hun eigen verzekeringen kunnen verzamelen.

Verzender en ontvanger gaan betalen

“TIME maakt het voor ons eenvoudiger nieuwe diensten te ontwikkelen. Ook consumenten en de Poliskluis van het Verbond van Verzekeraars kunnen op het platform worden aangesloten”, aldus Bram Doveren, Managing Director van Solera Financial Services in de Benelux. Waar voorheen alleen de verzender werd belast, wordt binnen de nieuwe omgeving ook de ontvanger belast. Als argument voert men hiervoor aan dat toenemende wet- en regelgeving leidt tot toename van de kosten. Die kosten wil men nu evenrediger verdelen in de keten. De verwachting is dat hierdoor meer verzekeraars zullen aansluiten.

Colimbra is een softwarebedrijf gespecialiseerd in internetoplossingen voor de verzekeringsbranche. Het bedrijf werd in februari 2017 door Solera overgenomen, inclusief het bedrijf VolmachtBeheer.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.