Slimme tandpolis ONVZ kost 29,90

0

Bij ONVZ kan dit overstapseizoen gekozen worden voor de nieuwe dekking Tandfit Preventief. Deze volledig op preventie gerichte aanvullende zorgverzekering is gekoppeld aan de meest geavanceerde tandenborstel van Philips.

De Philips Sonicare DiamondClean Smart is een geavanceerde tandenborstel met slimme technologie en kost 260 euro in de winkel. Hij geeft zijn gebruiker persoonlijk poetsadvies; van plakverwijdering tot gezonder tandvlees en een frisse adem. Verzekerden met een Tandfit Preventief ontvangen één keer per drie jaar een DiamondClean Smart 9300 tandenborstel (zwart), met oplaadglas en reisetui. Verzekerden krijgen bovendien ieder kwartaal automatisch een preventiepakket met nieuwe opzetborstel(s) thuisgestuurd.

De tandenborstel kan worden gekoppeld aan de meegeleverde app die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. De ingebouwde locatiesensor volgt bijvoorbeeld hoe en waar er wordt poetst en welke gedeeltes overgeslagen zijn. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent. Zo kan heel het gezin van de tandenborstel gebruikmaken.

Dekking en premie

Tandfit Preventief is voor iedereen vanaf achttien jaar zonder medische vragen aan te vragen. Wanneer de verzekering in combinatie met een basisverzekering wordt afgesloten, kost de aanvullende module Tandfit Preventief 29,90 euro per maand, inclusief de 7% ONVZ Ledencollectief korting. Tandfit Preventief vergoedt alle bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts onbeperkt. Daarnaast worden onder andere verdovingen, röntgenfoto’s, vullingen, fluoridebehandelingen, sealants en tandvleesbehandelingen tot een bedrag van 2.000 euro per jaar vergoed. Ook bevat de verzekering een ongevallendekking, die tot een maximum van 5.000 euro uitkeert voor tandheelkundige behandelingen die nodig zijn als gevolg van een ongeval. Bekijk hier de belangrijkste vergoedingen van Tandfit Preventief.

ONVZ en Philips

ONVZ en Philips benadrukken dat investeren in preventie kan leiden tot een betere mondgezondheid en een vermindering van kosten van tandarts en/of mondhygiënist. Wie goed voor zijn mond zorgt, kan gaatjes en mondklachten voorkomen, zegt Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter van ONVZ. Hij noemt Philips een ‘logische partner’ om de eerste tandverzekering op de markt te brengen die volledig is gericht op preventie. “Het is voor het eerst dat een product voor preventieve mondzorg aan een verzekering wordt gekoppeld. Daarmee maken we de nieuwste poetstechnologie voor onze verzekerden bereikbaar. Dat past bij het streven van ONVZ om haar verzekerden te helpen en te inspireren bij een goed en gezond leven.”

ONVZ en Philips werken al langer samen op gebied van preventie. Samen met PostNL, Nutricia en VeiligheidNL helpen de bedrijven bijvoorbeeld senioren die graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Een combinatie van beweging- en voedingsprogramma’s, technologie en sociale ondersteuning helpen het valrisico bij senioren te verlagen, zodat zij langer vitaal en zelfstandig kunnen blijven wonen. Van Haarlem: “ONVZ is er voor wie zorg nodig heeft, maar zeker ook voor wie gezond is en dat wil blijven. Voorkomen is beter dan genezen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.