Serviceprovider belangrijk voor startende adviseur

0

De gemiddelde starter op de intermediaire adviesmarkt is een man met minimaal een hbo-opleiding, tussen de 25 en 50 jaar. Hij adviseert en bemiddelt vooral in hypotheken en verzekeringen, maakt gebruik van de diensten van een serviceprovider en is begonnen met nul klanten.

Dit blijkt uit de resultaten van het eerste Trendonderzoek onder starters in de intermediaire markt, uitgevoerd door Adviesbureau Fred de Jong in samenwerking met SparklingCRM. Ondernemers die een eigen financieel advieskantoor beginnen hebben veelal particuliere klanten als voornaamste doelgroep. Ander opvallend onderzoek detail: provisie is niet de belangrijkste inkomstenbron voor de starter.

Minder adviseurs

In het eerste Trendonderzoek is ook gevraagd naar de visie van starters op thema’s als provisie, robotisering en het aantal intermediairs over vijf jaar. De Jong: “De meeste starters verwachten dat digitalisering onderdeel zal uitmaken van hun dienstverlening, dat provisie in ieder geval actief transparant zal moeten worden gemaakt en dat het aantal intermediairs nog verder zal dalen. Daarentegen verwachten de starters een duidelijke toename in de behoefte aan persoonlijk advies.”

Lees hier het complete onderzoeksrapport

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.