SEH-masterclasses over Rentebeleid

0

De SEH heeft Harrie Jan van Nunen gevraagd om tijdens een nieuwe reeks themabijeenkomsten de zin en onzin van een lange rentevastperiode en het effect van de AFM Leidraad Boeterente uiteen te zetten. SEH organiseert de bijeenkomsten exclusief voor Erkend adviseurs.

Van Nunen, directeur van De Financiële Makelaar en Het Bemiddelingsloket, zal tijdens zijn twee uur durende masterclass ingaan op de voor- en nadelen van een lange rentevasteperiode. Maar ook hoe de adviseur de vaak technische berekeningen en afwegingen begrijpelijk aan zijn klant kan uitleggen. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de verhuiscondities en doorgeefmogelijkheden van de hypotheekrente.

AFM Leidraad Boeterente

In het tweede deel van zijn presentatie laat Van Nunen aan de hand van voorbeelden het effect zien van de nieuwe AFM Leidraad Boeterente op de dagelijkse adviespraktijk. SEH organiseert in totaal zeven regionale bijeenkomsten.

Masterclass HypoVak

Tijdens het hypothekencongres HypoVak op 30 mei geeft Van Nunen een masterclass waarin de zelfstandig ondernemer centraal staat:  ‘Hypotheken en zelfstandig ondernemers: een lastige combinatie?’

Ruim 16% van de beroepsbevolking is ondernemer. Driekwart hiervan is ZZP-er. Het aandeel neemt de komende jaren verder toe. Inmiddels is bij 1 op de 10 hypotheekaanvragen een ZZP-er hoofdkostwinner. Steeds vaker een startend ondernemer. Bij welke banken kun je dan het beste terecht? Wie financiert de startend ondernemer? En hoe pak je dit het beste aan? Van Nunen geeft de HypoVak bezoeker onder andere inzicht in de voorwaarden en normen van verschillende banken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.