Robidus start serviceprovider Virta Verzekeringen

0

Robidus lanceert vandaag onder de naam Virta Verzekeringen een intermediaire serviceprovider sociale zekerheid. Gaston Merckelbagh is benoemd tot algemeen directeur van het nieuwe intermediaire label.

Virta Verzekeringen ondersteunt het intermediair met specialistische ondersteuning. Dit moet de kwaliteit van de advisering ten goede komen en dat moet uiteindelijk leiden tot een omzetgroei binnen de markt van sociale zekerheid. In de verzekeringsproducten wordt de uitvoering van de Ziektewet, verzuim en WGA geïntegreerd, inclusief het gebruik van Robidus HRControlNet. Dit softwarepakket faciliteert processen, initieert acties en genereert rapportages die het beleid ondersteunen. Het zorgt voor kennisborging, inzicht en procesmatige ondersteuning bij de uitvoering van de Nederlandse sociale zekerheid.

Directeur Gaston Merckelbagh

Gaston Merckelbagh is benoemd tot algemeen directeur van Virta Verzekeringen. In eerste instantie ligt zijn focus op het opzetten van de organisatie, ontwikkeling van proposities en het enthousiasmeren en aansluiten van intermediairs. “Advisering rondom sociale zekerheid is een specialistisch vakgebied binnen een markt met veel groeipotentieel. Ik geloof in de toegevoegde waarde van het bieden van gemak aan intermediairs op het terrein van sociale zekerheid.” Merckelbagh was tot begin dit jaar algemeen directeur van VSZ Assuradeuren. Daarvoor was hij werkzaam als Account Director bij Aegon.

Robidus

Voor grote werkgevers, vanaf 500 werknemers, beperkt Robidus de risico’s van verzuim, Ziektewet, WIA en WW. Middels een aparte entiteit en gezicht komt die dienstverlening, kennis en het systeem HRControlNet nu dus ook beschikbaar voor het intermediair en haar relaties.

“Intermediairs krijgen zo de mogelijkheid hun relaties, werkgevers, zowel administratief als financieel volledig te ontzorgen op het gebied van sociale zekerheid”, aldus Mick Netiv, CEO van Robidus. “Het afgelopen half jaar hebben wij onderzoek gedaan en vele gesprekken gevoerd of er behoefte is aan dit initiatief. Wij hebben geconstateerd dat er veel enthousiasme heerst bij het intermediair, wat ons heeft doen besluiten om Virta te introduceren.”

Ruim 25% van de Nederlandse organisaties met minimaal 500 dienstverbanden werken samen met Robidus. Deze bedrijven vertegenwoordigen gezamenlijk een loonsom van ruim 23 miljard euro voor de uitvoering van de sociale zekerheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.