Rob Langezaal weg bij Volksbank

0

Rob Langezaal stopt per 1 januari 2018 als lid van de directie van de Volksbank. Hij bekleedde deze functie sinds 2007. Daarnaast is Sonja Barendregt-Roojers benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.

Het vertrek van Langezaal is besloten ‘in goed overleg’ met de Raad van Commissarissen (RvC). Langezaal is sinds 2007 lid van de directie van de Volksbank (voorheen SNS Bank), en als Chief Commercial Officer verantwoordelijk voor de retailactiviteiten met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. De RvC zal een procedure starten voor zijn opvolging.

Sonja Barendregt-Roojers

Vandaag werd ook bekend dat Sonja Barendregt-Roojers is benoemd tot lid van de RvC van de Volksbank en de Volksholding B.V. en voorzitter van de Audit Commissie van de RvC voor een termijn van vier jaar. De benoeming gaat in op 1 september 2017.

Barendregt-Roojers (1957) volgt Jos Nijhuis op, die op 20 april 2017 aftrad. Zij was tussen 1 januari 1998 en 1 juli 2017 partner bij PwC, gespecialiseerd in de financiële sector. Na haar toetreding zal de RvC bestaan uit Jan van Rutte (voorzitter), Sonja Barendregt-Roojers, Charlotte Insinger, Monika Milz en Ludo Wijngaarden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.