Rij schadevrij, eet een banaan

0

Zondag op tijd naar bed en maandag een banaan mee in de auto. Volgens Route Mobiel zijn dit de belangrijkste ingrediënten waarmee het aantal aanrijding op de eerste dag na de ingang van de wintertijd terugbracht kunnen worden.

Andreas Fuchs van Route Mobiel: “Wij zien al jaren een piek van 10 – 15% meer ongevallen en schademeldingen vlak na de ingang van de wintertijd. Dit jaar zal dat na 28 oktober waarschijnlijk ook weer het geval zijn.” De pechhulpaanbieder wil verkeersdeelnemers attenderen op het verhoogde risico op aanrijdingen na de ingang van de wintertijd in de nacht van 26 op 27 oktober. Duisternis en vermoeidheid zijn de oorzaak van veel schades in de desbetreffende periode.

Fuchs: “Automobilisten worden soms toch nog overvallen door de sneller invallende duisternis, waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Ook zijn er weggebruikers die door de tijdsomschakeling een verstoord bioritme hebben en daardoor vermoeider achter het stuur zitten dan normaal. Het is daarom aan te raden om goed voorbereid de weg op te gaan; zorg dat je verlichting in orde is, de ramen goed schoon zijn, je goed uitgeslapen bent en dat je wat te eten bij je hebt om vermoeidheid te bestrijden. Neem bijvoorbeeld een banaan mee in je auto!”

Wie volgt?

Of een banaan eten in de auto nu zo veilig is… Het is nu natuurlijk wachten op de eerste beelden van verzekeraars die bananen uitdelen aan automobilisten.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.