Restitutiepolis geeft meer vertrouwen

0

Verzekerden met vrije zorgkeuze hebben het meeste vertrouwen in hun zorgverzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek door GfK. Nederlanders met een restitutiepolis geven hun zorgverzekeraar een 7,5. Verzekerden van ONVZ blijken het meeste vertrouwen te hebben in hun zorgverzekeraar.

Verzekerden geven zorgverzekeraars gemiddeld een 6,4. Dat is een verbetering vergeleken met twee jaar geleden, toen gaven zij nog een 5,9. Belangrijke reden voor Nederlanders om hun zorgverzekeraar te vertrouwen zijn onder andere open communicatie, persoonlijke ervaringen met klantenservice en snel uitbetalen van rekeningen. Het minste vertrouwen in hun zorgverzekeraar hebben Nederlanders die een budgetpolis hebben afgesloten. Gfk deed in 2017 onderzoek onder ruim 2.000 verzekerden.

Loyaliteit

De meest vertrouwde verzekeraars hebben ook de meest loyale verzekerden. Opvallend daarbij is dat loyale verzekerden hun zorgverzekeraar veel vaker als zorgbegeleider zien dan verzekerden die vaak van verzekeraar wisselen. Ook geven verzekerden die veel vertrouwen hebben in hun zorgverzekeraar bovenmatig vaak (70%) aan zeker wel, of waarschijnlijk wel, in 2018 verzekerd te blijven bij hun verzekeraar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.