Proefprocedures tegen Allianz gaan door

0

De overeenkomst tussen Allianz en drie claimorganisaties krijgt geen steun van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. Zij vinden de compensatie te mager en willen dat Allianz de grondslagen voor de berekening van de compensatie openbaar maakt.

Partijen betreuren tevens dat de compensatieregeling alleen wordt aangeboden aan consumenten die zich bij een claimorganisatie hebben aansloten. Zij willen nu dat Allianz een regeling openstelt voor alle gedupeerden en daarbij de grondslagen voor de berekening van de compensatie openbaar maakt. Het is de Consumentenbond al langer een doorn in het oog dat sommige individuele woekerpolisgedupeerden veel meer compensatie ontvangen dan de vaak veel grotere groep overige klanten met dezelfde polissen.

Unaniem afgewezen

De stichting AllianzDInplanDupe leden hebben het aanbod van Allianz tijdens een bijeenkomst in Utrecht massaal afgewezen, aldus voorzitter Marijke Clerx, zelf ook gedupeerde. Clerx: “Die afwijzing was vrijwel unaniem. Na bestudering van het aanbod zijn we absoluut niet enthousiast. Allianz compenseert niet de kosten die ten onrechte zijn ingehouden, evenmin als het beleggingsrendement dat daardoor misgelopen is. Dat maakt erg veel uit. We betreuren het dat de onderhandelingen met Allianz tot niets hebben geleid.”

Lopende procedures

Leden van de stichting hebben diverse klachtenprocedures lopen bij de geschillencommissie van het Kifid. Clerx: “We verwachten nu voor het eind van het jaar de uitspraak in de drie proefprocedures die worden begeleid door onze advocaat en actuaris en die we samen financieren. We vertrouwen erop dat Allianz dan alsnog met een redelijke compensatie over de brug zal moeten komen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.