Ook in 2018 Swim for Tim diner

0

Na een succesvolle eerste editie van het Swim for Tim diner maken de 36 zwemmers van het Swim for Tim team zich nu op voor de Amsterdam City Swim op 3 september 2017. ALS Nederland is al zeker van een cheque met een waarde van 59.707 euro, maar dat is ‘slechts’ een tussenstand.

Bijna veertig medewerkers van Flexfront hebben vorige week maandagavond kilometers afgelegd om alle 160 gasten op professionele wijze een culinair vier gangen diner uit te serveren. Hiervoor hadden zij gedurende de dag de fijne kneepjes van het horeca vak geleerd. Alle gerechten en wijnen konden zij voorzien van een uitgebreide toelichting. De sfeervolle muziek van Women in White gaf het diner extra cachet.

Tweede editie 2018

Antoinette Kalkman, directeur FlexFront, kijkt moe maar voldaan terug op de eerste editie: “De dag van de hoop. Dat was de insteek van de eerste editie van het SwimforTim diner 2017. Ruim 160 gasten mochten we verwelkomen in het restaurant van Tim van den Berg . Vertegenwoordigers van geldverstrekkers, verzekeraars, servicers, borgmaatschappij, hypotheekketens, ongebonden intermediair, softwarehuizen, consultants, accountants, makelaars, vrienden en familie van Tim. Een gemêleerd gezelschap met het hart op de goede plaats. Ik ben diep onder de indruk van de saamhorigheid die ik voelde in de zaal en de vrijgevigheid tijdens de veiling. Supertrots dat we dit met het team van FlexFront Groep, Nationale Waarborg, Munt Hypotheken en Lloyds Bank hebben mogen doen. Met trots kondigen we aan dat op maandag 2 juli 2018 de tweede editie van het Swim for Tim diner zal plaatsvinden. Inschrijven kan nu al via sponsor@swimfortim.nl”

Veiling brengt bijna 12.000 euro op

Gerard Ekdom, radio-dj en ambassadeur van ALS Nederland, veilde live een aantal items tijdens het diner. Dat bracht 11.850 euro op. Afgelopen vrijdag om 17.00 uur sloten ook de overige items van de veiling. Het eind resultaat van de veiling kwam daarmee op 14.781 euro.

Nog geen behandeling of medicijn

Een mooi resultaat en broodnodig, want het vormt slechts een druppel op een gloeiende plaat. Prof. Dr. Leonard van de Berg sprak de aanwezigen tijdens het diner toe over de huidige stand van het onderzoek naar ALS. “Er wordt in Nederland en wereldwijd absoluut progressie geboekt maar er is nog geen behandeling of medicijn voor deze afgrijselijke ziekte. Wetenschappelijk onderzoek is en blijft daarom hard nodig.”

Foto: Willem Hoogendoorn Fotografie

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.