Online zakelijke krediet via ABN Amro-startup

0

Via de vandaag gelanceerde startup New10 weten ondernemers binnen 15 minuten of ze kunnen lenen én tegen welke voorwaarden. Met dit nieuwe label speelt initiatiefnemer ABN Amro naar eigen zeggen in op de groeiende groep MKB-ondernemers die hun krediet volledig online willen afsluiten.

New10 verstrekt leningen tussen 20.000 en 1 miljoen euro. De ondernemer stelt zelf de lening samen en kiest daarbij het doel, het bedrag en de looptijd van de lening. Vervolgens uploadt hij zijn transactiegegevens en jaarcijfers. Op basis hiervan bepaalt New10 automatisch de kredietwaardigheid van het bedrijf.

Elektronisch identificeren

Mark Schröder, medeoprichter en commercieel directeur van New10. “Zo heeft de ondernemer binnen 15 minuten volledige duidelijkheid. De laatste stap is het elektronisch identificeren en ondertekenen van de contracten. Binnen twee dagen staat het geld op de rekening van de ondernemer.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.