Onderzoek naar mkb-financieringsadvies

0

In samenwerking met Hogeschool Utrecht (HU) en de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants (NBA) start online-kredietverstrekker Spotcap een onderzoek naar de rol van kredietadviseurs bij de financiering van MKB-ondernemers.

Volgens Spotcap hebben ondernemers soms moeite met het aantrekken van zakelijk krediet. Bijvoorbeeld financiering voor nieuwe voorraden, het aantrekken van nieuw talent of als een overbrugging. Belangrijk dus voor continuïteit en groei van een organisatie.

Keuze moet breder worden

HU lector dr. Lex van Teeffelen stelt dat het voor financieel adviseurs cruciaal is om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en karakteristieken van verschillende type financiering. Zo kunnen adviseurs gericht en gepast advies geven aan ondernemers. Maar in de praktijk werkt het lang niet altijd op deze manier, zegt hij. “We weten dat financiële adviseurs een voorkeur hebben voor bepaalde financieringsvormen, meestal bancair. Dat is vertrouwd. Er zijn wel zo’n 25 financieringsvormen in de markt verkrijgbaar, toch worden er veel niet of nauwelijks gebruikt. Wij willen graag weten welke vragen ondernemers aan hun adviseurs stellen en hoe bekwaam zij hun adviseurs vinden.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.