Ondernemer onderschat kans op eigen woning

0

Kort ondernemerschap is voor veel ondernemers de reden om aan te nemen dat een hypotheek voor hen niet mogelijk zou zijn. Maar ook bij ondernemers die al langer actief zijn leeft nog steeds het idee dat ze geen financiering kunnen krijgen voor de aankoop van een woning.

Dit blijkt uit onderzoek van Blauw Research – in opdracht van Nationale-Nederlanden – onder circa 250 ondernemers die zich recent hebben beziggehouden met het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek, of daar nu mee bezig zijn.

Verruimde mogelijkheden

De resultaten zijn volgens Nationale-Nederlanden opvallend, omdat de mogelijkheden voor deze groep huizenkopers recent verruimd zijn. Zo is het nu ook voor startende zzp’ers mogelijk om een hypotheek af te sluiten, met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zij kunnen hiervoor gebruikmaken van een inkomensverklaring die opgesteld wordt door een onafhankelijk bureau.

Hypotheekadviseur als persoonlijke begeleider

De ondernemers die deelnamen aan het onderzoek is ook gevraagd welke rol men van de hypotheekadviseur verwacht. Eén op de vijf ondernemers geeft de voorkeur aan een adviseur, die een noodzakelijke bemiddelaar is om de hypotheek rond te krijgen. Daar staat tegenover dat bijna twee van de drie ondernemers juist de voorkeur geeft aan een adviseur die optreedt als persoonlijk begeleider en zorgt voor een passend aanbod.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.