NVIA-seminar Data en Inkomensverzekeringen

0

Om betrouwbare en toekomstbestendige premies te kunnen vaststellen, hebben private verzekeraars andere en uitgebreidere gegevens van werkgevers nodig dan UWV. Maar in de praktijk heeft slechts één op de drie werkgevers de data voor bijvoorbeeld een offerte ERD WGA volledig beschikbaar en op orde.

Dat schrijft Gaston Merckelbagh, consultant bij Proactif Interim & Advies, in een uitnodiging voor de NVIA-seminar ‘Data binnen de sociale zekerheid en inkomensverzekeringen, heden en toekomst’ op 5 september 2017.

Bron van obstakels

Merckelbagh: “Hoogwaardige en betrouwbare data zijn de sleutel tot hoogwaardige verzekeringsadviezen en oplossingen. Binnen de inkomensmarkt vormen ze echter tevens de achilleshiel. Dataverzameling, -kwaliteit, -traffic, -controle en -beheer staan nog in de kinderschoenen, mag met meer ambitie worden georganiseerd en kunnen zorgen voor een bron van obstakels. Hoog tijd om te kijken hoe het beter kan en enkele ambities in te kleuren.”

Voorlopig programma

Het programma van de NVIA-bijeenkomst is nog in ontwikkeling. Sprekers zijn onder andere Herwin Schrijver, directeur CS Opleidingen; Arend Jansen, manager Special Deals Aegon; Robert Wondaal, Commercieel directeur Robidus Groep en Pim Poppe, Consultant Probality & Partners. De bijeenkomst wordt gehouden in Den Haag (aanmelden).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.